Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Europan unionin yleinen alkuperätodistus

Suomalaiset kauppakamarit ottavat Euroopan unionin yleisen alkuperälomakkeen käyttöön vähitellen 1.9.2017 alkaen. Euroopan unionin ja Euroopan yhteisön yleistä alkuperälomaketta voidaan käyttää rinnastusten 1.5.2019 asti, mutta siirtymistä Euroopan unionin yleisen alkuperälomakkeen käyttöön suositellaan 1.9.2017 alkaen. Useat Euroopan maat käyttävät jo nyt Euroopan unionin yleistä alkuperälomaketta.

Kauppakamarin myöntämää Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia (European Union Certificate of Origin) käytetään Euroopan yhteisön ja kolmansien maiden välisessä kaupassa. Todistus vaaditaan maihin, joiden kanssa yhteisöllä ei ole vapaakauppasopimuksia, mutta jotka tarvitsevat alkuperätodistuksen erilaisten kauppapoliittisten toimenpiteiden, kuten rajoitusten, kiintiöiden tai kieltojen oikeaan kohdentamiseen sekä ulkomaankaupan tilastointiin.

Huom! Euroopan unionin yleinen alkuperätodistus ainoastaan todistaa tavaroiden alkuperän, mutta ei anna oikeutta etuuskohteluun (vrt. tullin myöntämä EUR.1-tavaratodistus).

Voit hakea alkuperätodistusta sähköisen e-Vientiasiakirjapalvelun kautta.