Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

E-vientiasiakirjat – Sähköinen asiointipalvelu ulkomaankaupan asiakirjoille

e-Vientiasiakirjat- palvelun kautta asiakkaat voivat hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille dokumenteille sähköisesti. Palvelu mahdollistaa asiakirjojen nopean käsittelyn päätteeltä käsin sähköisesti ja on paikasta riippumaton. Asiakirjat ja muut dokumentit ovat tallessa ja helposti löydettävissä, sekä hyödynnettävissä pohjina uusille hakemuksille.

Vahvistettavat asiakirjat lähetetään palvelun kautta kauppakamarille, jossa ne leimataan sähköisesti ja lähetetään palvelun kautta takaisin asiakkaalle. Asiakas voi tulostaa kauppakamarin hyväksymät ja leimaamat alkuperätodistukset, sekä muut vahvistettavat dokumentit itse. Sähköinen asiointi on vaihtoehto perinteiselle tavalle ja mahdollistaa vientiasiakirjojen hoitamisen kauppakamarien kanssa sähköisiä kanavia ja tietojärjestelmiä käyttäen.

Palvelu vaatii rekisteröitymisen. Alla on ohjeet rekisteröitymistä ja käyttöönottoa varten.

Vahvistamme sähköisiä E-vientiasiakirjoja toimiston aukioloaikoina klo 8-16. Pyrimme vahvistamaan ennen klo 14 tulleet hakemukset saman päivän aikana ja klo 14 jälkeen tulleet hakemukset viimeistään seuraavana päivänä. Ilmoitattehan erityisen kiireellisistä tapauksista meille erikseen puhelimitse!

Asiakirjojen käsinleimaaminen kauppakamarissa

Mikäli teillä ei ole mahdollista käyttää e-vientiasiakirjapalvelua, voitte tuoda asiakirjan leimautettavaksi Oulun kauppakamarin toimistolle.

Tutustu alkuperätodistuksen käyttö- ja täyttöohjeisiin, ennen kuin täytät hakemuslomakkeen.

Voit tallentaa itsellesi hakemuslomakkeen, täyttää ja tulostaa sen kauppakamarista saaduille numeroiduille alkuperätodistuslomakkeille. Allekirjoita hakemuslomake ja toimita kauppakamarille leimattavaksi.

Mikäli teillä ei ole tulostamiseen tarkoitettuja alkuperätodistuslomakkeita, voitte toimittaa täytetyn (word) lomakkeen sähköpostitse kauppakamarille vahvistettavaksi. Kauppakamarin vahvistamisen jälkeen todistuksen voi noutaa itse tai pyytää kauppakamaria postittamaan sen.

Alkuperätodistus on määrämuotoinen, sarjanumerolla varustettu lomake. Siihen kuuluu

  • Tavaran mukana vientimaahan lähetettävä alkuperäiskappale
  • Jäljennöskappale viejän arkistoon.
  • Viejän allekirjoittama hakemuslomake

Lomakkeita on saatavissa kahtena kieliversiona: englanti – ranska – espanja tai englanti – ranska – arabia.

Lisätietoa:

Oulun kauppakamari, Technopolis, Sepänkatu 20, 90100 Oulu 
Paula Männikkö, paula.mannikko@chamber.fi, puh. 050 3022 041
Heidi Jolanki, heidi.jolanki@chamber.fi, puh. 050 5629 933
Anni Alavahtola, anni.alavahtola@chamber.fi, puh. 050 5499 255