Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

E-vientiasiakirjat – Sähköinen asiointipalvelu ulkomaankaupan asiakirjoille

Oulun kauppakamari on ottanut vuoden 2013 alussa käyttöön uuden sähköisen e-Vientiasiakirjat palvelun, jonka kautta asiakkaat voivat jatkossa hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille dokumenteille sähköisesti.

Palvelu mahdollistaa asiakirjojen nopean käsittelyn päätteeltä käsin sähköisesti ja on paikasta riippumaton. Asiakirjat ja muut dokumentit ovat tallessa ja helposti löydettävissä, sekä hyödynnettävissä pohjina uusille hakemuksille.

e-Vientiasiakirja-palvelu toimii osoitteessa www.e-vientiasiakirjat.fi. Palvelu vaatii rekisteröitymisen. Alla on ohjeet rekisteröitymistä ja käyttöönottoa varten.

Vahvistamme sähköisiä E-vientiasiakirjoja toimiston aukioloaikoina klo 8-16. Pyrimme vahvistamaan ennen klo 14 tulleet hakemukset saman päivän aikana ja klo 14 jälkeen tulleet hakemukset viimeistään seuraavana päivänä. Ilmoitattehan erityisen kiireellisistä tapauksista meille erikseen puhelimitse!

Asiakirjojen käsinleimaaminen kauppakamarissa

Mikäli teillä ei ole mahdollista käyttää e-vientiasiakirjapalvelua, voitte tuoda asiakirjan leimautettavaksi Oulun kauppakamarin toimistolle.

Tutustu alkuperätodistuksen käyttö- ja täyttöohjeisiin, ennen kuin täytät hakemuslomakkeen.

Voit tallentaa itsellesi hakemuslomakkeen, täyttää ja tulostaa sen kauppakamarista saaduille numeroiduille alkuperätodistuslomakkeille. Allekirjoita hakemuslomake ja toimita kauppakamarille leimattavaksi.

Mikäli teillä ei ole tulostamiseen tarkoitettuja alkuperätodistuslomakkeita, voitte toimittaa täytetyn (word) lomakkeen sähköpostitse kauppakamarille vahvistettavaksi. Kauppakamarin vahvistamisen jälkeen todistuksen voi noutaa itse tai pyytää kauppakamaria postittamaan sen.

Alkuperätodistus on määrämuotoinen, sarjanumerolla varustettu lomake. Siihen kuuluu

  • Tavaran mukana vientimaahan lähetettävä alkuperäiskappale
  • Jäljennöskappale viejän arkistoon.
  • Viejän allekirjoittama hakemuslomake

Lomakkeita on saatavissa kahtena kieliversiona: englanti – ranska – espanja tai englanti – ranska – arabia.

Lisätietoa:

Oulun kauppakamari, Uusikatu 53,90120 Oulu
Paula Männikkö, paula.mannikko@chamber.fi, puh. 050 3022 041
Heidi Jolanki, heidi.jolanki@chamber.fi, puh. 050 5629 933
Anni Alavahtola, anni.alavahtola@chamber.fi, puh. 050 5499 255