Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

Escrow-lähdekoodit

Escrow-sopimukset ovat osa yrityksen riskienhallintaa. Yritystoiminta on yhä riippuvaisempaa tietotekniikan toimivuudesta. Oletko selvittänyt mitä tehdä, jos liiketoimintakriittisten ohjelmistojen toimittaja menee konkurssiin tai lopettaa ylläpidon ja tuotetuen?

Oulun kauppakamarilla on palvelusopimus Turun kauppakamarin kanssa, jonka palveluihin kuuluu toimiminen tietokoneohjelmien lähdekoodin talletuksesta vastaavana puolueettomana ja luotettavana Escrow-agenttina. Toimintaa harjoitetaan Turun kauppakamarin 100 prosenttisesti omistaman Turun Viestintäkamari Oy:n nimissä.

Kauppakamarin escrow-palveluun on mahdollista tallettaa yrityksen toiminnan kannalta tärkeiden tietokoneohjelmien lähdekoodit ja muutakin asiakirja-aineistoa. Ainoastaan lähdekoodeilla voidaan ylläpitää ja kehittää yrityksen tietokoneohjelmia.

Puolueeton escrow-agentti, kauppakamari, ottaa talletusmateriaalin turvalliseen säilytykseen ja vapauttaa sen escrow-sopimuksessa sovittavilla ehdoilla ongelmatilanteessa. Vain ulkopuolinen agentti mahdollistaa sen, että talletusmateriaali voidaan saada yrityksen käyttöön myös kiistatilanteessa. Yrityksen johdon ja IT-riskeistä vastaavien tulisi harkita escrown käyttöä jokaisen tärkeän tietokoneohjelman toimituksen yhteydessä.

Escrowta voidaan lähdekooditalletuksen lisäksi käyttää myös asiakirja-aineiston, kuten reseptien ja valmistusohjeiden säilytykseen sekä tekijänoikeuden varmistamiseen.

Lisätietoa Escrow-lähdekoodista