Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

HHJ - Hallitus ja strategian toteuttaminen

Miten hallitus varmistaa strategian toteutumisen?

Yksi hallituksen ydintehtävistä on varmistaa, että yrityksellä on selkeä strategia. Yrityksen tulokseen hallituksen vahvistama strategia vaikuttaa kuitenkin vain siltä osin, kuin se toteutuu käytännössä. Tutkimusten ja selvitysten mukaan 60-70 % yritysten strategioista ja muista keskeisistä suunnitelmista ei toteudu. Keskeiset syyt strategian toteutumattomuudelle ovat strategiaprosessi, strategia itse sekä tapa, jolla yrityksen johtamisjärjestelmää hyödynnetään - tai ei hyödynnetä - strategian toteuttamisessa. Hallitus pystyy omalla toiminnallaan vaikuttamaan olennaisesti siihen, miten strategia saadaan muuttumaan tuloksiksi.

Hallitus ja strategian toteuttaminen on HHJ-tuoteperheen uusi aktiivinen ja vuorovaikutteinen valmennustilaisuus, joka koostuu ennakkotehtävistä, alustuksista, yksilö- ja ryhmätehtävistä sekä osallistujia aktivoivista keskusteluista.

Valmennukseen osallistuminen kirkastaa osallistujille hallituksen mahdollisuudet, roolin ja tehtävät strategian toteuttamisessa. Koulutuspäivä lisää osallistujien ymmärrystä ihmisiin vaikuttamisen merkityksestä strategian toteuttamisessa ja toiminnan kehittämisessä ja antaa käytännön esimerkkien ja case-harjoitusten kautta konkreettisia keinoja strategian toteuttamiseen hallitustyön kautta.

Asiantuntijana toimii HHJ-kouluttaja, varatuomari Ismo Salminen, Value Business Advisors Nordic Oy. Salminen on kokenut lakimies, hallituspartneri ja yritysjohtaja, joka toimii aktiivisesti Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ -ohjelman kouluttajana ja kehittäjänä. Hän on työskennellyt yli 30 vuoden ajan liikeyritysten johto- ja kehittämistehtävissä ja ollut parinkymmenen hallituksen jäsen.

Koulutuksen sisältö:
- Omat kokemukset strategian toteutumisesta
- Miksi strategiat eivät toteudu?
- Mitä ovat muutostahto ja muutosvastarinta?
- Strategian toteuttamisen keinot
- Toteutumista tukeva strategiaprosessi
- Strategia itse toteutumista tukevana tai estävänä tekijänä
- Johtamisjärjestelmän hyödyntäminen strategian toteuttamisessa
- Erityishuomiota vaativat asiat: Lähtökohdat, viestintä, muutostahto, esimiestyö, tavoitteet ja palkitseminen

Seuraava kurssi Oulussa 15.4.2021.


Ilmoittautumisohjeet:
Mikäli olet uusi käyttäjä HHJ-portaalissa, täytä ensin rekisteröintilomake osoitteessa www.hhj.fi (etusivun ylhäällä oikealla "Rekisteröidy") ja tunnukset saatuasi kirjaudu sisään ja ilmoittaudu kyseiselle kurssille sivulla www.hhj.fi/kauppakamarit/ Muutoin kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi ja ilmoittaudu kurssille yo. osoitteessa.

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, puh. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Osallistumismaksu: jäsenetuhinta 480 € + alv 24 %, normaalihinta 795 € + alv 24 %. Osallistumismaksuun sisältyy ohjelman mukainen luento sekä tarjoilut. 
HUOM! HHJ-kurssin tai HHJ-puheenjohtajakurssin käyneille koulutuksen hinta on 350 euroa (+alv). 

Perumisehdot: Kahta viikkoa ennen perutusta kurssipaikasta perimme 50 % osallistumismaksusta. Viikkoa ennen kurssin alkamista tai myöhemmin tehdyistä perumisista laskutamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.