Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) -kurssi

Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita, liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpommin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

HHJ-kurssi soveltuu hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Se sopii sekä hallitustyötä jo tekeville että sitä harkitseville ja auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

Kurssi koostuu neljästä puolen päivän mittaisesta jaksosta sekä ryhmätyöstä ja lukupaketista. Kurssilla käydään läpi muun muassa hallituksen rooli, vastuut, riskienhallinta ja työmuodot erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja yritysesimerkkien kautta vahvasti käytäntöön soveltaen.

"HHJ-kurssi oli laadukkaasti toteutettu kokonaisuus. Laadukas hallitustyö palvelee yritysten lisäksi myös yritysten sidosryhmien, kuten rahoittajien, toimintaa. Tasokkaat luennot, hyvät yritysesimerkit sekä vuorovaikutteiset keskustelut ja ryhmätyöt toivat omaan ajatteluun uusia näkökulmia. Haluan kiittää kauppakamareita tämän valtakunnallisen HHJ-kokonaisuuden rakentamisesta ja järjestämisestä. Jo nyt on nähtävissä, että kurssi on nostanut pk-yritysten hallitustyön laatua ja tuonut osaltaan yhteistä kieltä hallitustyöhön sekä hallituksen jäsenten välille."
Aluejohtaja Juuso Heinilä, Finnvera Oyj, Pohjois-Suomi

Katso kurssin esittelyvideo:


Lähde: Helsingin seudun kauppakamari, Hämeen kauppakamari

Kevään 2021 kurssit: 

Oulu (etä) 2021/02:
1. jakso: 3.2.
2. jakso: 17.2.
3. jakso: 24.2.
Ryhmätyö: 18.3.
4. jakso: 25.3.
Kurssi on täynnä!

Oulu (etä) 2021/04:
1. jakso: 22.4.
2. jakso: 4.5.
3. jakso: 11.5. 
Ryhmätyö: 19.5.
4. jakso: 3.6.
Kurssi on tullut täyteen. 
 
Syksyn 2021 kurssi: 
Oulu:

1. jakso 2.9.
2. jakso 16.9.
3. jakso 23.9.
Ryhmätyö 6.10.
4. jakso 20.10.

Ensimmäinen jakso pidetään klo 13.00-17.30, kaksi seuraavaa klo 13.00-17.15, ryhmätyö klo 12.45-17.15 ja viimeinen jakso klo 13.00-19.00 (etätoteutus klo 18 saakka). Kurssille otetaan 27 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja siis rajoitetusti, varaa omasi ajoissa! 

Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata Oulun kauppakamarin järjestämillä tai muiden kauppakamareiden HHJ-kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.

Ohjelma:
1. jakso: Hyvä hallintotapa
- Corporate Covernance: Omistajat, hallitus, johto
- Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
- Hallituksen rooli pk-yrityksen eri vaiheissa
- Case

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
- Ryhmätyönanto
- Hallituksen kokoonpano ja muodostaminen pk-yrityksessä
- Tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset pk-yrityksessä
- Case

3. jakso: Strategiatyö
- Strategiasuunnittelu vs. operatiivinen johtaminen
- Strategian luonti ja mittaaminen
- Case

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
- Ryhmätöiden purku
- Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
- Case
- Todistusten jako ja cocktails

Ryhmätyö: Case-yritykset kurssilla suoritettavaa ryhmätyötä varten valitaan kurssille osallistuneiden yritysten joukosta. Tarkoituksena on analysoida kohdeyrityksen hallitustyöskentelyä sekä tehdä ehdotus sen tehostamiseksi. Kokemusten ja palautteen perusteella ryhmätyön kohdeyritykset ovat olleet tyytyväisimpiä kurssin antiin.

Kirjallisuutta: Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen (2017)

KOULUTUSBLOGISSA Antero Virtanen: Saako hallitus asioita aikaan?


Ilmoittautumisohjeet: Mikäli olet uusi käyttäjä HHJ-portaalissa, täytä ensin rekisteröintilomake osoitteessa www.hhj.fi (etusivun ylhäällä oikealla "Rekisteröidy") ja tunnukset saatuasi kirjaudu sisään ja ilmoittaudu haluamallesi kurssille osoitteessa www.hhj.fi/kauppakamarit/

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, puh. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Osallistumismaksu: 1750  €+ alv 24 %, normaalihinta: 2500 € + alv 24 %. Hintaan sisältyy koulutus, materiaali, kirja sekä ohjelman mukaiset tarjoilut.

Perumisehdot: Kahta viikkoa ennen perutusta kurssipaikasta perimme 50 % osallistumismaksusta. Viikkoa ennen kurssin alkamista tai myöhemmin tehdyistä perumisista laskutamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Muutokset mahdollisia. Kurssien järjestämisen ehtona on kurssikohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.