Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

Hätälä Oy

''Kauppakamarin toiminnassa olen ollut mukana pitkään verkostoitumisen ja vaikuttamistyön vuoksi. Lisäksi koulutuksista kannattaa mainita erityisesti HHJ-kurssi, joka kasvattaa uusia hallitusammattilaisia tuntemaan vastuunsa ja velvollisuutensa. Kaiken kaikkiaan olen katsonut kauppakamarin parissa viettämäni ajan erittäin hyödylliseksi'', sanoo Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Riku Isohätälä.

Hätälä on perheyritys jo neljännessä sukupolvessa. Hätälä Oy perustettiin vuonna 1938, jolloin Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa Oulun kauppatorilla. Tuosta torikaupasta on kasvanut moderni kalatalo, jonka Oulun tehtaalla valmistuvat kalaherkut koko Suomen ruokapöytiin ja yhä enenevässä määrin myös vientiin.

Vuonna 2014 Hätälästä tuli ensimmäinen suomalainen kala-alan yritys, joka on saanut arvostetun kansainvälisen BRC-laatujärjestelmäsertifioinnin. Myöhemmin Hätälä on saavuttanut sertifikaatin korkeimman AA-luokituksen. Tunnustuksena työstään toimitusjohtaja Riku Isohätälä on myös saanut EY:n arvostetun perheyrittäjäpalkinnon Family Business Award of Excellencen.

Yrityksen päätoimipaikka on Oulussa, jossa on tuotantotiloja n. 6 500 m2. Tuotantoa on myös Himangalla, ja myyntikonttorit toimivat Oulussa, Seinäjoella sekä Hämeenlinnassa. Hätälä toteuttaa parhaillaan vaiheittain mittavaa laajennusta Oulun tehtaallaan. Kokonaan valmiina laajennuksen pinta-ala on noin 15 000 m2. Kasvuhakuiselle ja vientiin tähtäävälle yritykselle kauppakamari tarjoaa monia vaikuttamisen kanavia.

''On erittäin tärkeää, että kauppakamarin kautta meillä on kontaktit päättäjiin ja politiikkoihin paikalliselta tasolta aina eduskuntaan ja Euroopan Unioniin saakka. Näin saamme oman näkemyksemme kuuluviin eri tason päätöksenteossa'', korostaa Riku Isohätälä.

Hätälä Oy:n liikevaihto tilikautena 2017–2018 on arviolta 110 miljoonaa euroa, ja tehtaalla käsitellään vuodessa noin 15 miljoonaa kiloa kalaa. Hätälä työllistää vakituisesti 200 henkilöä ja sesonkiaikoina jopa 300. Lisäksi yritys tarjoaa työtä yli 400 suomalaiselle kalastajalle.

Jätä oheisen lomakkeen kautta yhteystietosi niin kerromme, miten sinun yrityksesi hyötyisi kauppakamarin jäsenyydestä.