Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

Verkkokauppa huimassa kasvussa – Black Friday rikkoi aiemmat myyntiennätykset ylivoimaisesti

Marraskuun lopussa järjestetyn Black Friday -alennuskampanjan aikana MyCashflow-verkkokaupoissa tehtyjen tilausten määrä lähes tuplaantui edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ennätysmäistä myyntiä selittävät verkkokauppojen kasvaneet asiakasmäärät ja toisaalta perustettujen verkkokauppojen määrä. 

MyCashflow-verkkokauppapalvelua ylläpitävän Pulse247 Oy:n toimitusjohtajan Ismo Ruotsalaisen mukaan Black Friday näkyy kaikissa tuoteryhmissä ja myös palveluissa sekä B2B-kaupassa.

– Black Friday on edelleen selvästi vuoden paras myyntipäivä verkkokaupassa, mutta viime vuosina tästä on muodostunut yhden päivän sijaan koko viikonlopun, viikon tai jopa pidemmän ajan kampanja. Tämä johtuu osin siitä, että kauppiaat haluavat tasata ruuhkiaan palvelimilla ja tilausten käsittelyssä, Ruotsalainen toteaa.

– Varsinkin pienellä tai aloittelevalla verkkokaupalla Black Friday -kampanjat voivat vastata usean kuukauden myyntiä, Ruotsalainen jatkaa.

Sujuvaa palvelua suurista tilausmääristä huolimatta

Black Friday aiheutti suuren tilauspiikin monilla MyCashflow-verkkokauppapalvelun asiakkailla. Tokoi eCommerce Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Vladimir Tokoin mukaan kampanjaviikon aiheuttama ostoryntäys sujui ilman ongelmia Suojakalvotukku.fi ja Skyddis.se -verkkokaupoissa. 

– Viikon aikana meille tuli yli 10 000 tilausta Pohjoismaista. Jokainen varastotuote lähti samana arkipäivänä luvatusti ja jokaiseen asiakkaan yhteydenottoon vastattiin korkeintaan yhden arkipäivän aikana. Palvelulupaukset, toimitusvarmuus ja kasvun mukana skaalautuvat prosessit eivät ole meille pelkkiä sanoja, Tokoi kertoo.

Koronavuosi muuttanut ihmisten ostokäyttäytymistä 

Koronapandemialla on ollut suuri vaikutus suomalaisten ostokäyttäytymiseen, sillä rajoitusten myötä asiakasliikenne kivijalkamyymälöistä on siirtynyt yhä enemmän verkkoon. Useat kivijalkaliikkeet, joilla ei ole aiemmin ollut verkkokauppaa, ovat kuluneen vuoden aikana ottaneet digiloikan ja perustaneet verkkokaupan kompensoimaan rajoitusten aiheuttamia menetyksiä.

Tämän vuoden aikana MyCashflow-verkkokauppapalveluun on perustettu uusia kauppoja jopa kolminkertaisella tahdilla aikaisempaan nähden. Suurin ryntäys nähtiin alkuvuodesta, jolloin palveluun perustettiin yli 1000 uutta verkkokauppaa – joko väliaikaiseksi myyntikanavaksi rajoitusten ajalle tai pysyväksi myyntikanavaksi myymälän rinnalle.

Koronapandemian aiheuttaman verkkokaupan kasvun vuoksi MyCashflow’n tuotekehityksessä on varauduttu kävijäliikenteen piikkeihin tänä vuonna aikaisempaa enemmän, minkä ansiosta palvelu suoriutui Black Friday’n ennätysmäisistä tilausmääristä erinomaisesti. Myös tämän vuoden joulusesongista odotetaan ennätysvilkasta.

Lisätietoja: Ismo Ruotsalainen, toimitusjohtaja, Pulse247 Oy. Puhelin +358 20 741 9174, sähköposti: ismo@pulse247.info.

MyCashflow on kotimainen, Pulse247 Oy:n kehittämä verkkokauppapalvelu, jota hyödyntää jo yli 2 000 yritystä Suomessa. MyCashflow'n avulla verkkokaupan perustaminen ja ylläpito hoituu helposti ja edullisesti.

Takaisin