Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Tuulivoima vauhdittaa Oulun Energiaa hiilineutraalisuuspolulla


22.11.2019

Taaleri SolarWind II -rahasto rakentaa tuulivoimapuiston Pyhäjoelle. Oulun Energialle kolmasosa tuulivoimapuiston energiasta.

Taaleri SolarWind II -rahasto rakentaa teholtaan 91 megawatin kokoisen Oltavan tuulivoimapuiston Pyhäjoelle. Tuulivoimapuiston rakentaminen on aloitettu kesällä 2019 ja sähköntuotanto alkaa vuoden 2021 alussa. Tuulivoimapuisto rakennetaan ilman valtion tukea.

Taaleri Energia Oy ja Oulun Energia Oy ovat sopineet pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen, jonka myötä Oulun Energia kaksinkertaistaa tuulivoimasähkön osuuden omassa tuotantoportfoliossaan ja ottaa merkittävän loikan hiilineutraalisuuspolullaan.

Oulun Energian energiantuotannon tavoitteena on olla hiilineutraali 2030-luvun aikana, jonka jälkeen toiminta muuttuu hiilinieluksi. ”Olemme sitoutuneet vähentämään päästöjä merkittävästi tulevalla vuosikymmenellä ja tuulivoimalla on siinä merkittävä rooli. Sen lisäksi, että tuulivoima on puhdasta, se on tällä hetkellä erittäin kustannustehokas sähköntuotantomuoto’’, Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä iloitsee. ’’Olemme tyytyväisiä kotimaiseen kumppaniimme Taaleriin ja uskomme yhteistyömme jatkuvat hyvin myös tulevaisuudessa’’, Järvelä toteaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Oulun Energian kanssa solmimaamme sopimukseen, joka suojaa Oltavan tuulipuiston tuotantoa sähkön hinnan vaihteluilta ja mahdollistaa hankkeen rahoituksen. Suomalaista tuulivoimaa edistää tällä hetkellä pitkäaikaisten sähkösopimusten saatavuus. Viimeaikainen kehitys on myös mahdollistanut Oltavan tuulipuiston rakentamisen täysin markkinaehtoisesti”, kertoo Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala, ”Tämä sopimus on loistava alku pitkäaikaiselle yhteistyölle Oulun Energian kanssa”.

Lisätietoja antavat:

Oulun Energia Oy, Marko Lehto, marko.lehto@oulunenergia.fi, p. 044 703 3088

Taaleri Energia Oy, Olli Hagqvist, olli.hagqvist@taaleri.com, p. 050 551 4458

Oulun Energia -konserni:
Oulun Energia on 100 prosenttisesti suomalainen energia-alan edelläkävijä. Oulun Energia tarjoaa energiapalveluja ja puhtaampaa energiaa sujuvamman arjen tueksi kodeille, yrityksille ja yhteiskunnalle. Oulun Energia luo rohkeasti uusia innovaatioita niin energiantuotantoon, kiertotalouteen kuin älyliikenteeseen. Tavoitteena on oman energiatuotannon hiilineutraalisuus jo 2030-luvulla. Oulun Energian palveluksessa on lähes 400 energia-alan ammattilaista. www.oulunenergia.fi

SolarWind II -rahasto
Taaleri SolarWind II -rahasto sijoittaa teollisen kokoluokan tuulivoiman ja aurinkoenergian tuotantolaitoksiin. Sijoitukset hajautetaan pääasiassa rakennusvalmiisiin hankkeisiin Euroopassa (n. 80 %) ja Yhdysvalloissa (n. 20 %). Taaleri SolarWind II tulee rahoittamaan noin 850 MW uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia, mikä syrjäyttää vuosittain yli miljoona tonnia hiilidioksidipäästöjä tuotantolaitosten yli 25-vuotisen elinkaaren aikana. Rahaston sijoittajia olivat mm. Euroopan investointipankki, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, sekä laaja joukko eläkerahastoja, säätiöitä ja perheyhtiöitä.

Taaleri Energia
Taaleri Energia Oy on suomalainen uusiutuvan energian kehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuuli- ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä. Taaleri Energia hallinnoi 1,1 GW:n tuuli- ja aurinkosähköportfoliota ja on Suomen tuulivoimamarkkinoiden suurin omistava ja operoiva pääomasijoittaja. Suomessa Taaleri hallinnoi 110 tuulivoimalaa, jotka tuottavat noin yhden prosentin koko maan sähköstä. Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia. www.taalerienergia.com

Takaisin