Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Oura palkittiin parhaana tekoälyä hyödyntävänä mobiilipalveluna

9.10.2019

Oura Health palkittiin Best Mobile Service 2019 -kilpailussa parhaana tekoälyä hyödyntävänä palveluna. Palkinto myönnettiin osana Digital Transport Days -tapahtumaa Finlandia-talolla tiistaina 8.10.2019.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Digital Forum Finland, ITS Finland, Liikenne- ja viestintäministeriö, Työ- ja elinkeinoministeriö sekä EU2019 yhdessä useiden elinkeinoelämän toimijoiden kanssa. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

”Laadukas asiakaslähtöinen palvelutuotanto sekä rohkeus kehittää palveluita suoraan myös kansainvälisille markkinoille ovat keskeisiä tekijöitä yhteiskuntamme menestyksen ja kilpailukyvyn kannalta. On ollut hienoa nähdä, minkälaista huippuosaamista Suomesta löytyy niin uusien liikkumisen palveluiden kehittämisessä kuin muutenkin arjen sujuvoittamisessa sekä kansalaisten hyvinvoinnin parantamisessa digitaalisin keinoin. Tämä kilpailu on mainio tapa nostaa esiin hienoja palveluita ja niiden tekijöitä”, toteaa Marin.

Oura-älysormus ja -mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivänaikaista aktiivisuutta. Oura ohjaa unen laadun parantamisessa ja itselle sopivimman unirytmin löytämisessä. Tavoitteena on terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen sekä tasapainon löytäminen päivittäisen rasituksen ja levon välille.

“Me Ouralla luotamme tietoon ja tieteeseen. Sormus mittaa henkilökohtaista terveystietoa huomaamattomasti mahdollistaen jopa vuosia kestävän datan keruun. Se mittaa meitä silloin, kun olemme parhaimmillamme ja huonoimmillamme. Objektiivinen, mitattu tieto täydentää omia subjektiivisia tuntemuksia ja motivoi meitä tekemään omaan elämäämme sopivia hyvinvointia parantavia muutoksia”, sanoo Oura Healthin tiedejohtaja Hannu Kinnunen.

“Voisi luulla, että olemme saavuttaneet jo paljon ja päässeet pitkälle, mutta me näemme että tämä on vasta alkua. Joka päivä voimme oppia uutta ihmisistä ja maailmasta, jossa elämme”, Kinnunen jatkaa

“Olen ylpeä pystyessäni jatkojalostamaan Ouran mittaustietoa. Pitkät aikasarjat, suuri käyttäjäjoukko ja tämän datan hyödyntäminen ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen on jokaisen koneoppijan unelma. Uskomme, että jokainen käyttäjämme on yksilö, ja muutokset ja niiden havaitseminen heidän omassa mittaustiedossaan on se, missä on suurin mahdollisuus ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon”, kertoo Oura Healthin tiedetiimin vetäjä, dosentti Heli Koskimäki.

“Jotta säilytämme pioneeriaseman luomassamme uuden puettavan teknologian kategoriassa, meidän tulee edelleen jatkaa tutkimusta ja innovointia. Työmme hyvinvoinnin edistämiseksi ja puettavan teknologian alan kehittämiseksi jatkuu ja siihen liittyen haemme lisää osaajia erityisesti tuotekehitykseen”, sanoo Oura Healthin perustaja ja innovaatiojohtaja Petteri Lahtela.

Oura Health Oy

Oura Health on suomalainen vuonna 2013 perustettu terveys- ja hyvinvointiteknologiayritys. Ouralla on käyttäjiä yli 100 maassa. Useat yliopistot, tutkimuslaitokset, uniklinikat ja yritykset käyttävät dataa ja tietoa, joita Ouran avulla on mahdollista saada. Oura Healthin pääkonttori on Oulussa. Muut toimipisteet ovat Helsingissä ja San Franciscossa.
Oura on palkittu useilla yritys-, muotoilu- ja tuotepalkinnoilla. Vuonna 2019 Talouselämä palkitsi Oura Healthin Pohjois-Suomen kovimpana kasvuyrityksenä ja Suomen Nuorkauppakamari puolestaan palkitsi yrityksen Tuottava idea -kilpailun voittajana.

Ouralla on avoinna useita eri alojen työpaikkoja. Katso avoimet työpaikat: https://ouraring.com/careers/

Lisätietoja: www.ouraring.com

Yhteydenotot ja kontaktipyynnöt: Virpi Tuomivaara  press@ouraring.com
Ouran logo, sekä tuote- ja lifestylekuvat: PressKit

Takaisin