Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Oulun yliopisto: Opiskelijavalintojen tulokset julkaistu - suosikkialat perinteisiä

Kaikki Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset on nyt julkaistu. Oulun yliopistossa on aloituspaikkoja 2201 uudelle opiskelijalle. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on 14,8 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 8.7.2019 kello 15 mennessä. Varasijalta voi tulla hyväksytyksi 31.7. saakka.

Oulun yliopistoon oli kevään 2019 yhteishaussa yhteensä 14 869 hakijaa, joista 5498 eli 37 prosenttia haki ensisijaisesti Oulun yliopistoon. Eniten hakijoita on lääketieteeseen, kauppatieteisiin, luokanopettajakoulutukseen, hammaslääketieteeseen, logopediaan ja biologiaan.

Viime vuoteen verrattuna hakijamäärä kasvoi tieto- ja viestintätekniikan (ICT) aloilla: tietojenkäsittelytieteessä 38 prosenttia, elektroniikassa ja tietoliikennetekniikassa 19 prosenttia sekä tietotekniikassa 16 prosenttia. Kaikilla ICT-aloilla myös ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi.

Maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveystieteiden alan kolme maisteriohjelmaa (terveyshallintotiede, hoitotiede ja terveystieteiden opettaja), laskentatoimi, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka sekä tiedeviestintä.

Lisäksi tammikuussa päättyneessä haussa Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki 1870 hakijaa sadasta maasta.

Ensi vuonna Oulun yliopisto laajentaa merkittävästi hakijoiden mahdollisuuksia päästä suorittamaan yliopistotutkintoa avoimen yliopiston opintojen perusteella. 

Lisätietoja:
Suunnittelija Anne Talvio, Oulun yliopiston koulutuspalvelut
Anne.Talvio(a)oulu.fi
Puhelin 0294 484048

Takaisin