Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Ohjelmistoyritykset houkuttelevat naisia alalle

Teknologiateollisuuden ja erityisesti ohjelmistoalan huutava pula työntekijöistä on puhuttanut tämän kevään aikana (esim. TS 3.5). Tänä keväänä useat IT-alan organisaatiot ovat aktivoituneet naisten saamiseksi mukaan nopeasti kasvavalle ohjelmistoalalle. Ilmiö on kuitenkin syntynyt koodarinaisten aloitteesta. 

Näkyvimpänä moottorina on Ohjelmistoyrittäjät ry:n koordinoima Mimmitkoodaa -projekti, joka sai alkunsa Vlada Laukkosen perustaman Facebook ryhmän (Ompeluseura LevelUp Koodarit) aktiivisuudesta. IT-ala on perinteisesti hyvin miesvoittoista, etenkin pienten ja keskisuurten ohjelmistoyritysten keskuudessa, jossa vain noin 10% työntekijöistä on naisia (Lähde: Taulouselämä 11.1.).

Mimmitkoodaa-projektin tarkoitus on kannustaa ohjelmistoalasta kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmistoyrittäjät ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta.

Codemate on yksi koulutuksia järjestävistä yrityksistä. Yrityksen ohjelmistokehittäjät Iiro Krankka ja Timo Pieti järjestivät yhdessä rekrytoinneista vastaavan Tiina Seebeckin kanssa mobiilikehitykseen keskittyneen koulutuksen Helsingin toimistolla 21.4. Hyvän menestyksen vuoksi jatkoa on luvassa ja seuraava koulutus on 19.5, aiheena mobiiliohjelmointi React Nativella.

Naisten kiinnostus alaan on selvästi nosteessa, sillä Mimmitkoodaa -projektin tapahtumat ja koulutukset ovat tupaten täynnä koodauksesta kiinnostuneita naisia. Suurin syy olla hakeutumatta ohjelmistoalalle on edelleen ennakkoluuloissa ja tuen puutteessa. 'Naiset kohtaavat alaa harkitessaan liian paljon lannistavia kommentteja.' kertoo Tiina Seebeck. Ohjelmistoalalla 6 vuotta työskennellyt Tiina Seebeck kertoi omista kokemuksistaan aiheen tiimoilta Codematen blogissa (https://www.codemate.com/mimmitkoodaa).

Lisätiedot:

Tiina Seebeck, Codemate Oy, 0408241148, tiina.seebeck@codemate.com

Janne Salmi, Codemate Oy, 0445361069, janne.salmi@codemate.com

Milja Köpsi, Ohjelmistoyrittäjät ry, 040 152 5154 milja@ohjelmistoyrittajat.fi

Takaisin