Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Pääomasijoitusyhtiö Nordic Option mukaan vauhdittamaan Haltianin kansainvälistä kasvua

Haltianin sijoituskierros päätökseen. Nordic Option pääomasijoitusrahasto ja yhtiön aiempia sijoittajia mm. Scripo Oy Vencubator sijoitti 21.12.2017 toteutetulla osakeannilla Haltianin kasvuun.

Haltian Oy on vakiinnuttanut toimintansa kansainvälisesti toimivana tuotekehitystalona ja lähtee nyt hakemaan vauhdikasta kasvua myös yritysten digitalisaatiohankkeista. Yhtiö julkisti uuden Thingsee IoT -alustan marraskuun lopulla 2017 ja sen kasvun vauhdittamiseksi yhtiö käynnisti rahoituskierroksen keväällä 2017. Haltianin uusi Thingsee -alusta on lyhyessä ajassa saanut merkittäviä asiakkuuksia B2B IoT -markkinassa ja ensimmäiset ratkaisut on nyt saatettu massatuotantovaiheeseen.

Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä on tyytyväinen Nordic Option Oy:n mukaan tulosta. 'Nordic Option on pohjoissuomalainen pääomasijoittaja, jolla on kuitenkin vahvaa osaamista ja näyttöjä kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamisesta. Yhteistyö heidän kanssaan on toiminut erittäin sujuvasti ja meillä on vahva luottamus, että yhdessä pystymme viemään Thingsee-tuotteet rytinällä kansainvälisille markkinoille. Skaalautuva liiketoiminta vaatii tuekseen pääomia, joten nyt meillä on hyvät mahdollisuudet toteuttaa asiakkaillemme suuria IoT -järjestelmiä.'

Nordic Option rahaston toimitusjohtaja Jaakko Lampela on erittäin iloinen tehdystä sijoituksesta Haltianiin. 'Haltianin osaaminen on maailman huippua. On hienoa, että voimme Haltianin kanssa yhdessä pohjoissuomalaisin voimin ponnistella huippuosaamisen kaupallistamiseksi. Yhtiön IoT-osaaminen on maailman kärkiluokkaa, tästä osoituksena ovat useat globaalit brändiasiakkuudet. Haltianin tuotekehityspalvelupuolen viimeisimpiä saavutuksia ovat mm.  läheinen yhteistyö Oura- hyvinvointisormuksen ja Specimin kannettavan hyperspektrikameran teknisessä suunnittelussa ja toteutuksessa. Haltianin IoT-kokonaisratkaisut ovat markkinoiden edistyksellisimmät ja tältä sektorilta on pian odotettavissa uusia julkistuksia ja merkittävää kasvua tulevina vuosina.

Kansainvälistyvä Haltian sopii erityisen hyvin Nordic Optionin sijoituskohteeksi, sillä yhtiöllä on jo ennestään salkussaan omistuksia kuudessa pohjois-suomalaisessa kansainvälisille markkinoille suuntautuneessa yrityksessä.  Nordic Option tekee  0,5-2,5 miljoonan euron sijoituksia toimintansa jo vakiinnuttaneisiin kasvuvaiheen yrityksiin.'


Lisätiedot:

Pasi Leipälä
Toimitusjohtaja, perustajaosakas
Haltian Oy
+358 40 543 4579
pasi.leipala@haltian.com

Jaakko Lampela
toimitusjohtaja
Nordic Option Oy
+358 50 566 5385
jaakko.lampela@nordicoption.fi

Haltian Oy on oululainen, entisten nokialaisten vuonna 2012 perustama langattoman teknologian innovatiiviseen tuotekehitykseen ja tuotteistukseen erikoistunut korkean tason laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnittelutalo. Me pystymme tuotteistamaan kaikenlaiset sensori- ja mobiiliteknologian langattomat ratkaisut, miniatyyrimekaniikoista teolliseen internettiin. Hyvin suunniteltu prosessimme ja huippuosaava tiimimme tekee meistä tehokkaan kumppanin uusien ja erittäin laadukkaiden elektroniikka- ja ohjelmistotuotteiden suunnitteluun ja markkinoille saattamiseen. Haltian on saavuttanut merkittävän aseman langattomien ratkaisujen tuotteistajana, sekä alueellisena työllistäjänä, toiminta-alueenaan maailmanlaajuiset markkinat.

https://www.haltian.com

https://www.thingsee.com

Nordic Option Oy on osakeyhtiömuotoinen pääomasijoitusrahasto, joka kohdistaa sijoituksensa kasvuvaiheen yrityksiin Pohjois-Suomen alueella. Rahastoyhtiön juuret ulottuvat 1990-luvun alkupuolelle, jolloin Finnvera ja pohjoisen alueen kunnat perustivat Teknoventure Oy ?nimisen sijoitusrahaston. Vuonna 2014 Finnvera Oyj luopui pääomistuksestaan myymällä osakkeensa yksityisille sijoitusyhtiöille Osuuskunta PPO:lle ja Oulu ICT Sijoitus Oy:lle. Yhtiön uusi nimi Nordic Option Oy kuvaa hyvin rahaston toimintaideaa: Tavoitteena on tarjota pohjoinen vaihtoehto pienten ja keskisuurten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistamiseen Pohjois-Suomessa.

http://www.nordicoption.fi

Takaisin