Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Paranna yrityksesi ja työntekijöidesi tietoturvaa 6.10. koulutuksessamme!

26.09.2017 • Petteri Järvinen


Haluatko parantaa yrityksesi ja työntekijöidesi tietoturvaa? Tietoturva-asiat ovat ajankohtaisia niin peruskäyttäjille kuin IT-henkilöstöllekin, sillä me joudumme kaikki tekemisiin tietoturva-, tietosuoja- ja kyberturvallisuusasioiden kanssa - niin työpaikalla kuin vapaa-ajallakin. Tässä kirjoituksessa kouluttajamme Petteri Järvinen avaa 6.10. Tietoturvaa yrityskäyttäjälle -koulutuksemme teemoja ja sisältöä.

Koulutuksessa lähdetään liikkeelle ajankohtaisista tietoturvan ilmiöistä ja pohdimme, miten arjen tietoturva vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Käyn läpi salasanojen problematiikkaa sekä esittelen keinoja hyvien salasanojen keksimiseen. Onko salasanojen jatkuva vaihtaminen tarpeellista? Miksi paraskin salasana on kaapattavissa ja mitä näille uhkille voi tehdä?

Mobiililaitteet ovat lähtökohtaisesti turvallisempia kuin pc-koneet, mutta niissä on omat riskinsä. Jokaisen pitäisi osata vähintään paikantaa ja etälukita laitteensa, mutta uusissa puhelimissa on monia muitakin turvaominaisuuksia - ne pitää vain osata ottaa käyttöön. Tarvitaanko älypuhelimissa virustorjuntaa? Entä VPN-ohjelmaa? Miten tunnistan yleiset nettihuijaukset ja valheelliset pelottelumainokset?

Esimerkkinä tulevaisuuden ilmiöstä esittelen puhetta ymmärtävän Amazon Alexan - se sytyttää valot pyynnöstä ja soittaa haluttua musiikkia. Alexan tekoäly on melkein kuin ihminen. Siihen tutustuminen antaa esimakua digitalisaation tulevaisuudesta.

Päivän lopuksi puhumme sähköisen viestinnän riskeistä, identiteettivarkauksista ja nettikäytön pelisäännöistä. Mitä tehdä, jos mokaa somessa? Saako työnantaja seurata nettisurffailua tai rajoittaa sitä? Onko viestintäsalaisuus ehdoton? Tiesitkö, että myös yritys voi joutua identiteettivarkauden kohteeksi?
Emme unohda myöskään ajankohtaista tietosuoja-asetusta eli GDPR:ää. Esittelen lyhyesti asetuksen pääkohdat ja sen, missä koko jutun pihvi oikein on.
Päivän jälkeen jokaisella on kotiin ja työpaikalle vietäväksi niksejä sekä ajatuksia, joilla parantaa muidenkin työntekijöiden tietoturvaa.

Tietoturva on paitsi henkilöiden ja yritysten myös koko Suomen yhteinen etu. Tervetuloa kuulemaan ja oppimaan!

Petteri Järvinen on pitänyt suosittua tietoturvan koulutuspäivää jo 15 vuoden ajan. Petterin Tietoturva-aiheisia kirjoituksia löytyy esim. täältä: http://pjarvinen.blogspot.fi/search/label/tietoturva

Tutustu 6.10. koulutukseen ja ilmoittaudu mukaan


Jaa: