Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Edustusmenot ja henkilöstökulut yrityksen tuloverotuksessa, Ylivieska

Aika: 05.05.2020 klo 09:00-14:00
Paikka: Hotelli Käenpesä

Lintutie 1, Ylivieska


Ilmoittaudu

Työnantajan työntekijöilleen antamien henkilökuntaetujen merkitys työntekijän sitouttamisessa työyhteisöön voi olla suurikin. Verotuksen kannalta on tärkeää erottaa verovapaat edut niistä eduista, jotka ovat joko kokonaan tai osittain verovapaita, esimerkiksi työnantajan maksamiin työntekijän muuttokustannuksien verokohteluun on tulossa verovuonna 2020 muutoksia. Ennakkoperinnän verotarkastuksissa henkilökuntaedut ovat tyypillisesti eriä, jotka ovat huomion kohteena. Etujen virheellinen verokäsittely voi johtaa ylimääräisiin maksuihin niin työnantajan kuin työntekijänkin verotuksessa. Koulutuksessa perehdytään siihen, millä perusteella henkilökuntaetu voi olla verovapaa ja käydään läpi verovapaita henkilökuntaetuja verotus- ja oikeuskäytännön valossa.

Tilaisuudessa käsitellään edustus-, markkinointi- ja neuvottelukulujen rajanvetoa tuloverotuksen näkökulmasta sekä toisena asiakokonaisuutena henkilökuntaetujen verotusta. Kulujen vähennyskelpoisuuteen vaikuttaa, onko kyse edustamisesta, neuvottelusta vai markkinoinnista. Rajanveto näiden välillä on joskus haasteellista, jolloin ohjenuoraa on etsittävä Verohallinnon ohjeista ja verotus- ja oikeuskäytännöstä. Koulutuksessa käydään läpi edustusmenojen käsitettä ja aiheeseen liittyvää viimeisintä verotus- ja oikeuskäytäntöä

Asiantuntijana johtava asiantuntija, KTM Pirkko Hautamäki, Accountor.
Työssään Pirkko vastaa kirjanpidollisiin ja verotukseen liittyviin kysymyksiin. Pirkko on työskennellyt yli kymmenen vuotta tuloveroasiantuntijana tilintarkastusyhteisössä ja useita vuosia verotarkastajana sekä opetustehtävissä taloushallinnon alalla. Hänellä on pitkä kokemus sekä kotimaisesta että kansainvälisestä yritys- ja henkilöverotuksesta sekä ennakkoperinnästä. Hän on kokenut kouluttaja ja luennoitsija erilaisissa tuloverotusta ja ennakkoperintää koskevissa koulutuksissa.

Ohjelma: 

Edustusmenot
• edustusmenon käsite
• edustus-, neuvottelu- vai markkinointitilaisuus
• henkilöstö- ja koulutustilaisuudet
• tilaisuuksiin liittyvien kulujen vähennyskelpoisuus
• edustus- vai mainoslahja

Henkilökuntaedut
• verovapaat ja veronalaiset henkilökuntaedut
• tuloverolaissa verovapaiksi säädetyt henkilökuntaedut
• tavanomaisuus ja kohtuullisuus
• työ- vai virkistysmatka
• työasut
• muuttokustannukset

Aikataulu:

8.45 aamukahvi
9.00 koulutus alkaa
12.00 lounas
14.00 koulutus päättyy

Tervetuloa!

Ilmoittauduthan 28.4. mennessä: www.lyyti.in/edustusmenot
tai aino.rinta-santti(at)chamber.fi, p. 050 477 6090.

Osallistumismaksu: jäsenetuhinta 330 € + alv 24 %, normaalihinta 460 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy ohjelman mukainen luento, materiaali ja tarjoilu.

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, p. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Perumisehdot: Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kahta päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Voit perua ilmoittautumisesi maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Sähköisen materiaalin tilanneilta perimme kuitenkin materiaalin hinnan, jos materiaali on jo lähetetty ennen perumista. Paikan voi tarvittaessa luovuttaa toiselle henkilölle.

Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Jaa:
Takaisin