Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

ETÄ: Excel tehokäyttöön

Aika: 23.03.2021 klo 09:00-16:00
Paikka: etätoteutusIlmoittaudu

Excelin tärkeimpiin käyttötapoihin kuuluu tiedon tuonti eri lähteistä analysointia ja raportointia varten. Excel jatko -koulutuksessa perehdymme tiedon tuonnin, analytiikan ja raportoinnin haasteisiin, kun lähteiden määrä ja tiedon muoto vaihtelevat paljon.

Koulutuksessa uppoudumme syvemmälle Excelin tehokäyttöön. Opimme tuomaan tietoa erilaisista lähteistä, analysoimaan sitä funktioiden avulla ja luomaan sekä tehokkaita että visuaalisia raportteja Pivotin avulla.

Laskennassa perehdymme mm. Phaku (Vlookup), Summa.jos,joukko (Sumifs) -funktioihin ja Indeksi–vastine (Index-Match) sekä Josvirhe–Phaku (Iferror-Vlookup) -funktioparien luomiseen.

Tietokantakäsittelyyn tuomme tehoa hyödyntämällä Excelin älykkäitä tiedon tuontimetodeja sekä raporttien ja analyysien tuottamista Pivot-työkaluilla.

Koulutus sopii käyttäjille, jotka jo osaavat Excelin perusasiat, kuten taulukoiden käsittelyn ja kaavalaskennan. Koulutus soveltuu Excelin 2010, 2013, 2016 ja 2019 Windows-versioille sekä Macin Excel 2016 -versiolle.

Ohjelma:

Excelin edistynyt käyttö
• Perusasioiden kertaus. Solumuotoilut, laskenta ja suorat viittaukset.
• Tiedon tuonti eri lähteistä. .csv tiedostojen käyttö ja tiedon tuonti Hae&Muunna (Get&Transform) toimintojen avulla. Aikaisemmin PowerQuery.
• Miten käsittelen tietoa soluissa ja solujen välillä? Tiedon jakaminen soluihin (Flash fill ja Teksti sarakkeisiin) ja yhdistäminen laskukaavalla.
• Siirry määräten –toiminto, eli tiedon ehdollinen maalaaminen.

Edistynyt laskenta
• Muotoile taulukoksi toiminto laskennassa.
• Ehdollinen laskenta funktioilla, kuten esim. Jos (If) ja Summa.jos.joukko (Sumifs).
• Tiedon hakeminen ja yhdistäminen funktioilla Haku (Lookup) ja Phaku (Vlookup).
• Funktioiden yhdistäminen: Josvirhe/Phaku (Iferror/Vlookup) ja Indeksi/Vastine (Index/Match).

Tietokantojen edistynyt käsittely
• Kertaus tietokantojen hallinnan perusominaisuuksista.
• Miten piilotan turhan tiedon? Näkymän hallinta Ryhmittelyjen avulla.
• Mikä on Pivot? Pivot-toiminnon esittely.
• Raportointi ja tiedon analysointi Pivotin avulla.
• Ryhmittelytoiminnot Pivotissa.
• Miten pystyn pivotoimaan useita Excel-taulukoita tai hakemaan tietoa ulkoisista tietolähteistä Pivotiin? Peruskatsaus Excelin Power Pivot toiminnallisuuteen ja tietomallin rakentamiseen.

Aikataulu:
8.45 ilmoittautuminen
9.00 koulutus alkaa
12.00 lounastauko
14.15 iltapäiväkahvi
16.00 koulutus päättyy

Asiantuntijana ICT asiantuntija, FM Erkki Renvall, Wistec Training Oy. Renvallilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus sekä Microsoftin että Adoben ohjelmistojen koulutuksesta ja konsultoinnista. Hän on erikoistunut Excelin edistyneempien ominaisuuksien sekä Excel-ohjelmoinnin kouluttamiseen.

Tervetuloa!

Ilmoittaudu 16.3. mennessäwww.lyyti.fi/excel_tehokayttoon
tai jaana.lahtinen(at)chamber.fi, puh. 050 408 0663

Osallistumismaksu: jäsenhinta 390 € + alv 24 %, hinta 585 € + alv 24 %. Maksuun sisältyy ohjelman mukainen luento ja materiaali.

Jos et jostain syystä pääse osallistumaan koulutuksiimme, voit tilata materiaalin jälkikäteen. Koulutusmateriaalin hinta: -50% koulutuspäivän hinnasta + alv. Koskee vain toteutuneita koulutuksia, poislukien HHJ -tuoteperheen koulutukset.

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, p. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Perumisehdot: Viikkoa ennen perutuista kurssipaikoista perimme 50 % osallistumismaksusta. Kahta päivää ennen tilaisuutta tai myöhemmin tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Voit perua ilmoittautumisesi maksutta toimittamalla meille sairaslomatodistuksen. Sähköisen materiaalin tilanneilta perimme kuitenkin materiaalin hinnan, jos materiaali on jo lähetetty ennen perumista. Paikan voi tarvittaessa luovuttaa toiselle henkilölle.

Muutokset mahdollisia. Koulutuksen järjestämisen ehtona on koulutuskohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen.

Jaa:
Takaisin