Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi

Ylivieskassa on hyvä pöhinä

12.04.2021


Reilun 15 000 asukkaan Ylivieska on vireä ja eläväinen kaupunki, jossa kaupunkilaisten on turvallista elää ja asua. Se on alueensa kohtaamispaikka, jonne tullaan hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden sekä kauppojen ja kulttuuritarjonnan perässä kauempaakin. Elinvoimainen ja kehittyvä kaupunkimme kasvaa jatkuvasti ja väestönkehitys onkin ollut jo pitkään nousujohteinen.

Asuntokaupan kannalta tarkasteltuna Ylivieska on ollut alueen ykköspitäjä ja kauppa on käynyt täällä hyvin. Uutta rakennuskantaa on tullut viime vuosina todella paljon. Mennyt Korona-vuosi on vaikuttanut asuntokauppaan täällä samoin kuin yleensäkin valtakunnallisesti, eli kauppa on käynyt hyvin ja sellaisetkin asunnot, jotka ovat olleet myynnissä jo pitkään, ovat nyt menneet kaupaksi. Tämä selittyy osittain sillä, että kohteita on ollut myynnissä tavanomaista vähemmän. Tilanne on kuitenkin selvästi jo parantumassa ja myytävien asuntojen määrä on lähtenyt hienoiseen nousuun.

Vuokra-asuntopuolella on myös ollut nyt alkuvuodesta aivan selkeä suunnanmuutos verrattuna hiljaisempaan loppuvuoteen. Vuokralla asuminen on tullut myös entistä vahvemmin yhä useammalle ihmiselle asumismuodon vaihtoehdoksi. Asunnon omistaminen ei ole kaikille välttämätöntä vaan monesti koetaan, että vuokralla asuminen antaa tiettyä vapautta ja mahdollisuuden vaihtaa kotia tilanteen mukaan nopeastikin.

Ilokseni olen voinut todeta, että todella moni sijoituskäyttöön ostettu asunto on saanut uuden omistajan Ylivieskan ulkopuolelta, ihan eteläistä Suomea myöten. Ylivieskan vetovoima on nähty siis kauemmaskin.

 

Pia Kaivosoja
Myyntijohtaja
Huoneistokeskus Oy
Ylivieska/Kokkola
Oulun kauppakamarin Kalajokilaakson alueosaston hallituksen jäsen

Jaa: