Vuoden teko -palkinto ikoniselle leipomoliikkeelle - Kainuun kauppakamariosasto palkitsi Pekka Heikkinen & Kumpp. Oy:n

14.10.2019

Kuva: Martti Huusko

Oulun kauppakamarin Kainuun kauppakamariosasto on valinnut Vuoden teko -palkinnon saajaksi leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & Kumpp. Oy:n.

Yli satavuotiaan perheyrityksen leipomo kärsi pahoja vahinkoja tulipalossa viime vuoden toukokuussa. Kajaanilainen yritys ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan toiminta jatkuu entistäkin energisempänä. Nyt yritys investoi uuteen leipomoon.

- Otimme vastaan tiedon palkinnosta suurella innostuksella. Vuoden teko -palkinto tarkoittaa ja merkitsee tunnustuksena todella paljon, sillä juuri nyt tapahtuu yrityksessämme yhtä aikaa monia tärkeitä asioita. Haluamme tehdä pitkäjänteistä työtä, joka on sekä kestävää ja kantavaa. Haluamme olla hyvä työpaikka, jota edustamme ylpeydellä omilla kasvoillamme, kuvailee yrittäjä Kaisa Marin tuntemuksiaan.

Kaisa Marin puhuu kokemuksen äänellä, sillä hän on yrittäjä jo neljännessä polvessa yhdessä veljensä Juuso Marinin kanssa. Perheyritys työllistää 15 henkeä. Leipomon lisäksi yritykseen kuuluu myymälä ja kahvila.

- Me luotamme omaan juttuumme, jolla on pitkät perinteet. Jokaisen sukupolven pitää kuitenkin uudistaa toimintaa, sillä emme voi jäädä paikoillemme. Toimimme haastavalla alalla, mutta tulevaisuus vaikuttaa sen verran lupaavalta, että olimme valmiit investointiin, kertoo Kaisa Marin.

Maine Teko -kunniakirja jaettiin ensimmäisen kerran

Samassa yhteydessä Kainuun kauppakamariosasto julkisti myös ensimmäisen Maine Teko -kunniakirjan saajan, joka on Kuhmon Kamarimusiikki. Tapahtuma järjestettiin heinäkuussa jo 50. kerran, mikä tekee siitä yhden Suomen perinteikkäimmistä musiikkijuhlista.

- On äärettömän hienoa, että tunnustus tulee oman alueen toimijoilta. Maine Teko 2019 -tunnustus Kuhmon Kamarimusiikille on kunnianosoitus festivaalin pitkäjänteiselle 50 vuoden työlle ja kaikille tässä työssä mukana olleille. Kuhmon Kamarimusiikkia ei olisi ilman taiteilijoita, yleisöä, henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita – kaikki yhdessä voivat ottaa kunnian tästä tunnustuksesta. Erityisen hyvältä tämä tuntuu juhlavuonna, kun olemme onnistuneet saavuttamaan pitkän työn tuloksena sekä kansallista että kansainvälistä jatkuvaa arvostusta, kertoo toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Rusanen on erityisen iloinen tapahtuman Kuhmolle tuomasta julkisuudesta:

- Tänä vuonna YLE lähetti tapahtumasta peräti 13 tuntia tv-ohjelmaa. Teemamme oli Nostalgia ja meillä oli esiintyjiä jopa ensimmäisistä juhlista. Vuosien varrella olemme esittäneet lähes sata tilausteosta, joista osa kuultiin myös viime kesänä. Oli myös mukavaa, että konkareiden lisäksi tilaa saivat nuoret lahjakkuudet, kuvailee Sari Rusanen.

Vuoden Teko -palkinto myönnetään vuosittain. Voittajaa valittaessa pääperusteena on merkittävä teko ja panostus Kainuun talousalueen elinvoiman ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Maine Teko -kunniakirja myönnettiin ensimmäisen kerran. Palkinnot jaettiin Kainuun kauppakamariosaston Talousseminaarissa 14.10.2018.

Aiempia Vuoden Teko -palkinnon saajia:

2018 Sotkamo Silver Oy
2017 Critical Force Oy
2016 Transtech Oy
2015 KAMK
2014 Kiantama
2013 Vuokatin Angry Birds -puisto
2012 Holiday Club Katinkulta

Lisätietoja:

Jari P. Tuovinen
toimitusjohtaja, Oulun kauppakamari
jari.tuovinen@chamber.fi

Vuonna 1918 perustetun Oulun kauppakamarin missiona on edistää elinkeinoelämän yhteisiä toimintaedellytyksiä sekä tarjota koulutus- ja kehittämispalveluita. Oulun kauppakamarin visiona on olla keskeisin vaikuttaja ja halutuin yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa elinkeinopolitiikassa. Toiminnan tuloksena yritysten toimintaympäristö kehittyy jatkuvasti kilpailukykyisemmäksi.