Vuoden 2019 Vetovoima-palkinto Balmuirille

17.05.2019

Oulun kauppakamarin Vetovoima-palkinnon saa tänä vuonna Balmuir. Vetovoima-palkinto myönnetään Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella toimivalle yritykselle tai yhteisölle, joka päävalintakriteereiden mukaisesti hyödyntää markkinoinnin eri kilpailukeinoja, markkinoinnin suunnittelu tehdään Pohjois-Suomessa ja yrityksen viestintä on avointa sekä läpinäkyvää.

Kuvassa vasemmalta Oulun kauppakamarin viestintävaliokunnan puheenjohtaja Tiina Koskela, Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara, Balmuirin operatiivinen johtaja Mirva Peltomäki ja Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja Jari P. Tuovinen.

”Palkinto on tunnustus ansiokkaasta liiketoiminnan kasvattamisesta. Balmuir on onnistunut rakentamaan pitkäjänteisellä työllä brändin ja sen tuotteet ovat omalla sektorillaan menestyneet kansainvälisillä markkinoilla. Balmuir on esimerkki rohkeasta ja intohimoisesta yrittäjäasenteesta”, sanoo Oulun kauppakamarin viestintävaliokunnan puheenjohtaja Tiina Koskela.

Oulussa syntynyt Balmuir on kansainvälinen lifestyle -brändi, jonka tuotevalikoima muodostuu sisustus- ja lahjatuotteista, muotiasusteista ja luonnonkosmetiikasta.

”Arvostan Oulun kauppakamarin Vetovoima-palkinnon todella korkealle ja tämä on meille suuri kunnia. Olin todella yllättynyt ja otettu, kun kuulin palkinnosta. Meidän huipputiimimme on tehnyt hyvää työtä haastavalla alalla. Kasvuyrityksessä työskentely vaatii mukavuusalueen ulkopuolella oloa, intohimoa ja joustavuutta. Hieno palkinto koko tiimille!” kertoo Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara.

Jaaran mukaan Balmuirin menestys on rakentunut pitkäjänteisestä ja kovasta työstä:

”Olemme tehneet hyvällä porukalla tinkimätöntä työtä ison visiomme eteen. Lähdimme rohkeasti maailmalle, olemme kuunnelleet asiakkaita ja markkinoita herkällä korvalla. Olemme tehneet hyvin läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa.”

Viimeisin käänne Balmuirin menestystarinassa oli yrityksen osakekannan myynti kotimaiselle perheyhtiölle kansainvälisen kasvun mahdollistamiseksi.

”Balmuirin liikevaihto on kasvanut koko sen toiminnan ajan 12 vuotta. Meillä on nyt yli 50 työntekijää seitsemässä eri toimipisteessä. Seuraavaksi suuntaamme katseemme entistä voimakkaammin kansainväliseen kasvuun. Se vaatii paljon resursseja, osaamista ja suhteita. Uusi omistaja Polap-Team Oy on L-Fashion Groupin emoyhtiö. Heillä on yli 100 vuoden kokemus kaupanalasta, paljon kansainvälistä osaamista ja suhteita erityisesti Venäjälle sekä Keski-Eurooppaan. Balmuirin tulevaisuus näyttää hyvältä ja mielenkiintoiselta. Pääsen itse jatkamaan strategista ja visiönäärin työtä hallituksesta käsin”, kertoo Jaara.

Perinteikäs Vetovoima-palkinto on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 1999. Palkinto luovutettiin Oulun kauppakamarin Kevätforumissa torstaina.

”Meidän on pidettävä huolta siitä, että alueeltamme löytyy intohimoisia ja eteenpäin pyrkiviä yrittäjiä ja työntekijöitä. Meidän pitää olla askeleen edellä muita tekemässä tulevaisuuden ratkaisuja!” kannustaa Heidi Jaara alueen yrityksiä kansainvälisille markkinoille.

Lisätietoja:

Jari P. Tuovinen
toimitusjohtaja, Oulun kauppakamari
jari.tuovinen@chamber.fi

Vuonna 1918 perustetun Oulun kauppakamarin missiona on edistää elinkeinoelämän yhteisiä toimintaedellytyksiä sekä tarjota koulutus- ja kehittämispalveluita. Oulun kauppakamarin visiona on olla keskeisin vaikuttaja ja halutuin yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa elinkeinopolitiikassa. Toiminnan tuloksena yritysten toimintaympäristö kehittyy jatkuvasti kilpailukykyisemmäksi.