Pohjois-Suomen Hallituspartnerit palkitsi - Tamminen Nuija Temotek Oy:lle

15.05.2019

Tamminen Nuija -palkinto on vuosittain myönnettävä huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua. Pohjois-Suomen Hallituspartnerit palkitsi tänä vuonna hyvästä hallitustyöstä Tammisella Nuijalla Temotek Oy:n, joka on oululainen rakennusalan yritys. Pohjois-Suomen Hallituspartnerit korostaa valintaperusteissaan, että onnistunut hallitustyöskentely on ollut tärkeä osatekijä Temotekin kannattavan kasvun rakentamisessa.

Vasemmalta palkintoraadin puheenjohtaja Veli Rajakangas, Temotekin hallituksen jäsen Pentti Pajulampi, Temotekin hallituksen puheenjohtaja Sari Toivanen, Temotekin hallituksen jäsen Reijo Tauriainen ja Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry:n puheenjohtaja Jari Laakso.

- On kunnia saada palkinto Hallituspartnereilta, joka yhdessä HHJ-koulutuksen kanssa kehittää pk-yritysten hallitustyöskentelyä ja lisää hallitustyön arvostusta. Olemme erittäin kiitollisia tästä saamastamme arvostuksesta ja huomionosoituksesta hallitustyöskentelyn osalta. Samalla täytyy muistaa, että palkinnon saamisen on mahdollistanut koko Temotek-konsernin osaava ja sitoutunut henkilökunta. Palkinto on samalla osoitus erinomaisesta tekemisestä koko Temotekin organisaatiossa ja tämä tuo lisää motivaatiota kehittää toimintaa edelleen, kertoo Temotekin hallituksen puheenjohtaja Sari Toivanen.

Etelä-Suomen markkinoilta kasvua hakeneen Temotek Oy:n liikevaihto on 73,6 miljoonaa euroa (2018) ja se työllistää 242 henkilöä. Viime tilikaudella liikevaihto nousi 13,4 prosenttia.

- Temotek on kannattavan kasvun polulla ja taloudellisesti vakavarainen yhtiö.  Olemme erittäin ylpeitä yhtiöstä ja omalla toiminnallamme haluamme olla edesauttamassa kehityksen jatkumisen. Resurssien kohdentaminen pääkaupunkiseudulle mahdollistaa yhtiölle hallitun ja kannattavan kasvun jatkumisen, sanoo Sari Toivanen.

- Hallitustyöskentelyn menestyksen takana on aito halu toimia yhtiön parhaaksi yhdistettynä vahvaan asiantuntemukseen ja arvostettuun kokemukseen. Mielestäni hyvän hallitustyöskentelyn elementit ovat riittävä ajankäyttö, avoin ja arvostava vuorovaikutus, kyky nähdä tosiasiat ja rohkeus tehdä päätöksiä, päättää Toivanen.

Hallituspartnerit on ammattilaisten verkosto

Tampereella vuonna 2003 perustettu Hallituspartnerit ry on valtakunnallinen hallitusammattilaisten verkosto, jossa on kymmenen alueellista Hallituspartnereiden järjestöä ja jäsenenä noin 600 kokenutta elinkeinoelämän osaajaa.

Pohjois-Suomen Hallituspartnerit perustettiin 2010 ja se on yhdeksässä vuodessa kasvanut verkoston suurimmaksi yhteisöksi 146 jäsenellään. Jäsenet tekevät yli 400 yrityksessä hallitustyötä ja omalta osaltaan auttavat pohjoissuomalaisia yrityksiä menestymään.

- Suomalaisissa pk-yrityksissä ollaan vähitellen heräämässä hyvän ja järjestelmällisen hallitustyön merkitykseen. Tätä on omalta osaltaan edesauttanut HHJ-koulutus, sanoo Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry:n toiminnanjohtaja Jorma Hanhimäki.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) on Tampereen Hallituspartnerit ry:n ja Tampereen kauppakamarin kehittämä valtakunnallinen koulutuskokonaisuus.

- Pohjois-Suomessa Oulun kauppakamari ja Lapin kauppakamari järjestävät HHJ-koulutuskokonaisuuksia, jotka aktivoivat ja kehittävät pk-yrityksen hallitustyöskentelyä. Koulutukset sopivat hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville, toteaa toiminnanjohtaja Jorma Hanhimäki.

Lisätietoja:

Jorma Hanhimäki