Kauppakamariosasto esittää IT-alan AMK-koulutusta Raaheen

29.03.2019

Raahen Kauppakamariosasto on selvittänyt maaliskuussa IT-osaajien tarvetta Raahen talousalueella. Kyselyyn osallistuivat alueen suurimmat IT-osaajien työllistäjät.

Kyselyllä saatiin selville,  että Raahen talousalueella tarvitaan seuraavan kolmen vuoden aikana 83 AMK-koulutuksen omaavaa IT-alan osaajaa.

Raahen alueen yritysten haasteena on, että Oulun Yliopiston ja Oulun Ammattikorkeakoulun koulutuskapasiteetti ei nykyään riitä vastaamaan edes Oulun alueen IT-osaajatarpeisiin. Vuonna 2018 Oulun seudulla oli tarve 1800 IT-osaajalle, joista vain 400:n  rekrytointi onnistui.

Oulun Kauppakamarin vuoden 2018 kesäkuussa tekemän ICT-osaajatarveselvityksen mukaan Oulun seudulla tarvitaan lisää 1800 IT-osaajaa vuosina 2019-2020.

Raahen seudun IT-osaajatarpeen vuoksi kauppakamariosaston hallitus on tehnyt esityksen koulutuskeskus Brahelle IT-alan AMK-koulutuksen käynnistämisestä Raahessa. Osaston tavoitteena on  koulutuksen käynnistäminen vuonna 2020.