Asiaa taloudesta tulevaisuuden päättäjille - Kauppakamareiden ja TATin yhteiskiertue tammi-helmikuussa 2019

04.02.2019

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja Kauppakamarien isännöimä eduskuntavaalikiertue ”Hyvinvointia rakentamassa” saapui Ouluun 28. tammikuuta.

Oulun kauppakamari järjesti yhdessä Taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n kanssa info- ja keskustelutilaisuuden alueemme kansanedustajaehdokkaille. Yrityselämän puolesta ansiokkaina alustajina olivat KaiCell Fibersin Jukka Kantola ja Pöyryn Jouni Honkala.

Kaikissa vaalipiireissä tammi-helmikuussa kiertävien tilaisuuksien tarkoituksena on tarjota eduskuntavaaliehdokkaille tietoa yritysten merkityksestä työn ja hyvinvoinnin rakentamisessa, kertoa mm. kansainvälisen kilpailukyvyn tärkeydestä sekä ennen kaikkea antaa ehdokkaille päätöksenteon pohjaksi tietoa taloudesta.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen mukaan on tärkeää, että kansanedustajaehdokkaat saavat ajankohtaisen kokonaiskäsityksen siitä, missä Suomessa mennään.

"Suomen eduksi toiminut maailmanlaajuinen taloussuhdanne on kääntymässä, joten tulevilta päättäjiltä vaaditaan rohkeutta toteuttaa suuria rakenteellisia uudistuksia. Niistä kaikkein kriittisin on työllisyysasteen nostaminen lähelle pohjoismaista tasoa. Yritysten kyvyllä luoda työtä ja hyvinvointia on tässä oma tärkeä roolinsa," Romakkaniemi korostaa.

Hyvinvointia rakentamassa -kiertueen yhteydessä julkaistava Tykkää hyvinvoinnista! – yhteiskunnallista asiaa taloudesta, yrityksistä, nuorista ja kansan arvoista on koostettu Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla), Keskuskauppakamarin ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-Median yhteistyönä. UPM on tukenut julkaisun toteuttamista. Tykkää hyvinvoinnista! on tietopaketti kansanedustajaehdokkaille ja meille kaikille, jotka olemme kiinnostuneita yhteisistä asioista. Julkisen talouden perusteiden, tulevien haasteiden ja Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportin tulosten lisäksi julkaisu sukeltaa suomalaiseen yrittäjyyteen, sekä käy läpi Kansan arvot 2018 -tutkimuksen tuloksia.

"Nyt jos koskaan on tärkeää huolehtia suomalaisten osaamisesta. Kiertueen avulla haluamme jakaa kansanedustajaehdokkaille tietoa, jota he voivat käyttää vaalityössään. Esimerkiksi nuoret ovat erittäin kiinnostuneita taloudesta ja yrittäjyydestä, he näkevät työelämän mahdollisuudet kirkkaina", TATin toimitusjohtaja Kari Väisänen kommentoi.