Muutosesitys sairaanhoidon palvelujen turvaamiseksi Pohjois-Suomessa

14.01.2019

Kuvituskuva: Pexels

Raahen Kauppakamariosaston asiamies Esa Pellikainen tapasi eduskunnassa Pohjois-Suomen kansanedustajia 9.tammikuuta. Yhtenä asiana tapaamisessa nousi esille sairaanhoidon palvelujen turvaaminen Pohjois-Suomessa. Keskustelujen pohjalta Kauppakamariosasto valmisteli muutosesityksen tukisairaalan 30 minuutin aikarajavaatimukseen liittyen.

Osaston hallitus teki 10.tammikuuta esityksen ministeri Annika Saaarikolle, että eduskunnassa parhaillaan käsittelyssä olevasta, leikkaustoimintaa koskevan terveydenhuoltolain muutoksen perusteluista ja myöhemmin annettavasta asetuksesta poistetaan 30 minuutin aikarajavaatimus ns. tukisairaalan ja tehohoidon saavutettavuudesta.

Kauppakamariosaston puheenjohtaja Raimo Seikkalan mukaan 30 minuutin aikarajapoistolla voidaan osaltaan turvata Pohjois-Suomen elinkeinoelämän kannalta välttämättömien sairaanhoidon palvelujen monipuolisuus ja alueellinen kattavuus sekä edistää Pohjois-Suomessa esimerkiksi Siika- ja Pyhäjokilaaksojen alueella vahvan teollisen toiminnan jatkuvuutta ja kasvua.