Juhlavuoden lahjoitus ammattikorkeakouluille

31.10.2018

Oulun kauppamari on juhlavuotensa kunniaksi tukemassa ammattitaitoisen työvoiman koulutusta Pohjois-Suomessa ammattikorkeakoulujen varainkeruukampanjalla. Kuvassa yhden lahjakirjan allekirjoitustilaisuudessa vasemmalla Centrian rehtori Kari Ristimäki,  Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen ja Centrian Ylivieskan  yksikön johtaja Hannu Leppälä. Kuva: Seppo Kangas.

Oulun ammattikorkeakoulu, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikkö ovat jo pitkään kouluttaneet osaajia alueemme elinkeinoelämän hyväksi. Oulun kauppakamari lahjoittaa näille kolmelle ammattikorkeakoululle yhteensä 50 000 euroa sekä ohjaa juhlavuotensa kunniaksi osoitetut muistamiset ammattikorkeakoulujen varainkeruun tueksi. Jakoperusteissa painotetaan ammattikorkeakoulutusta valmistuneiden määrää.

Valtio pääomittaa vastinrahamallilla ammattikorkeakouluja suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa kuluvalle vuodelle. Vastinrahassa on kysymys siitä, että valtio laittaa omaa rahaansa ammattikorkeakoulujen keräämien varojen päälle. Vastinrahamallia kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa ammattikorkeakouluille näiden oman toiveen mukaan. Yksittäisen ammattikorkeakoulun vastinrahoituksen määrä on enintään neljä miljoonaa euroa.