Työssävalmennuksen avulla hyvään rekrytointiin

04.09.2018

Osaavan työvoiman saannin turvaaminen on yksi kauppakamarien vahvoista teemoista. Osaltaan tähän teemaan vastaa BusinessOulun Duunipolku-hanke, joka auttaa yrityksiä ja työntekijöitä löytämään toisensa työssävalmennuksen avulla.

"Kyseessä on yrityksille hyvä kanava uuden työntekijän rekrytointiin. Työssävalmennus tarjotaan niille yrityksille, jotka työllistävät oululaisen työttömän. Työnantajalle maksetaan valmennusseteli, kun valmennusprosessi on käyty läpi. Valmennuksen tavoitteena on, että uusi työntekijä sopii työyhteisöön, osaaminen tuodaan näkyväksi ja että yhteistyö työntekijän ja työyhteisön välillä on sujuvaa", kertoo projektipäällikkö Miia Narkaus BusinessOulusta.

Duunipolku-hankkeen tavoitteena on luoda työnantajista koottu, monipuolinen oppimisympäristöjen verkosto osaamisen tunnistamiseen ja kehittämiseen. Hankkeessa toteutettavien toimenpiteiden kautta yritykset voivat rekrytoida tarvitsemaansa työvoimaa joustavasti.

Työnhakijat puolestaan saavat tukea ja täydennystä työmarkkinavalmiuksiensa tai ammatillisen osaamisensa vahvistumiseen ja näistä syntyy uusi työmarkkinoiden kohtaantoa tehostava toimintamalli.

"Lisäksi hankkeessa suunniteltavasta työnantajille suunnatusta palvelusetelin kehittämistyöstä saadaan arvokasta kokemusta yhtenä perehdyttämisen ja työssäoppimisen tukimuotona", päättää Narkaus.

Oulun kauppakamari on haastanut juhlavuotensa kunniaksi jäsenyrityksensä mukaan osoittamaan 100 työpaikkaa nuorille.