Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Huippuluokan tapahtuma biotalouden asiantuntijoille tulossa tänä syksynä Rukalle

15.06.2018

 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä World Bioeconomy Forum saapuu Rukalle tänä vuonna 11.-13.9. Tapahtuma kerää yhteen biotalouden tunnetuimpia asiantuntijoita ympäri maailman keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja trendeistä alalla, josta on tulossa yhä tärkeämpi osa maailmantaloutta.

Paikaksi valikoitunut Ruka ei ole yllätysvalinta, sillä alueen koskematon Pohjois-Suomen luonto tarjoaa tapahtumaan täydelliset puitteet. Viimeisten vajaan 40 vuoden aikana Suomi on tuplannut metsänkasvunsa, ja tänä päivänä vuotuinen kasvutaso on jo 110 miljoonan kuutiometrin luokkaa. Tästä kasvusta kuitenkin vain 60% hyödynnetään. Tämän vuoksi Suomi houkutteleekin uusia biojalostamohankkeita ja on sopiva paikka luoda uusia biotuoteinnovaatioita, joiden avulla voidaan hillitä maailmanlaajuista ilmastonmuutosta.

Jukka Kantola, World Bioeconomy Forumin suunnitteluryhmän puheenjohtaja ja yksi tapahtuman ideoijista, kertoo: "Kaikki biotalouden osa-alueet ympäri maailman kehittyvät nyt nopeaan tahtiin, ja koimme tarpeelliseksi kerätä alan "think tankit", sidosryhmät, asiantuntijat ja tärkeät toimijat yhden katon alle. World Bioeconomy Forum Rukalla tekee juuri sen."

Tapahtuma onkin houkutellut jo useita korkean profiilin puhujia ja osallistujia, joihin myös Waldemar Kütt kuuluu. Kütt, joka toimii Euroopan Komission biopohjaisten tuotteiden jalostuksen yksikön päällikkönä, sanookin: "Tuomalla yhteen biotalouden erilaiset toimijat, sidosryhmät ja poliittiset päättäjät Rukalle voimme vahvistaa yhteistä visiotamme ja keskustella parhaista tavoista liikuttaa Euroopan biotaloutta eteenpäin."

Tapahtuman eräs toinen puhuja, tohtori Christian Patermann, biotalouden kummisetänäkin tunnettu entinen Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin osaston yksi päälliköistä, kommentoi: "Meidän täytyy luoda biotalouden yhteisölle identiteetti" jotain, mitä voidaan tunnustaa maailmanlaajuisesti. Ruka on ihanteellinen paikka luomaan epämuodollinen ympäristö, jossa voimme tavata ja vaihtaa näkemyksiämme ja ennen kaikkea toimittaa ratkaisun biotalouden omasta visiosta."

World Bioeconomy Forum osuu sopivasti samoihin aikoihin EU:n tuoreimman biotalousstrategiapäivityksen kanssa ja antaa näin upean tilaisuuden keskustella sen seuraamuksista pintaa syvemmältä ajankohtaisten asiantuntijoiden johdolla. Tapahtuman paneelikeskusteluissa pohditaan seuraavia teemoja:

  • Kehittyvät biotalousstrategiat
  • Metsien rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä
  • Biomassaan perustuvien arvoketjujen kehittäminen
  • Kiertobiotalous - häviöiden minimointi
  • Metsän siimeksessä - turismi ja metsätalous sulassa sovussa

Osoitteesta www.wcbef.com selviää, kuinka päästä tapahtumaan mukaan.

Lisätietoja: Jukka Kantola, +35840 552 8880, info@wcbef.com

Jaa: