Juhlavuoden haaste: Sata työpaikkaa oululaisille nuorille!

25.05.2018

"Oulun kauppakamarissa pohdittiin, miten voisimme osaltamme parantaa nuorten edellytyksiä työllistyä ja kannustaa nuoria toimintamalliin, jossa tekemällä työtä hankkii oman hyvinvoinnin. Oulun kaupungissa on alle 25-vuotiaita nuoria, jotka ovat jääneet ilman ammattikoulutusta ja työtä. Näitä nuoria on yli 2 000. Kyse on yhteiskunnallisesta haasteesta, jossa kaikki osapuolet voittavat. Nuoret saavat ammattitaidon ja työpaikan, yritykset saavat ammattitaitoisia työntekijöitä ja yhteiskunta säästää työttömyysmenoissa ja saa tilalle verotuloja."

Näillä sanoilla haastoi Oulun kauppakamarin puheenjohtaja Timo Levo alueen yritykset luomaan #100vuottatulevaisuutta juhlavuoden teeman mukaisesti!

Haastamme siis kauppakamarin jäsenyritykset osoittamaan 100 työpaikkaa. Kyse on yhteistyöhankkeesta. Autamme työntekijää löytämään sopivan työpaikan ja yrityksiä rekrytoimaan sopivan työntekijän.

Oulun kauppakamarin vastuulla on aktivoida alueen yrityksiä työllistämään erityistä tukea tarvitsevia nuoria. BusinessOulun työllisyyspalveluiden tehtävä on puolestaan löytää yrityksen osoittamiin työtehtäviin sopiva, valmennettava nuori.

Yritysten tehtävä on tukea nuorta saavuttamaan tehtävän vaatima ammattitaidon taso. Nuorelle suunnattavat tukitoimenpiteet selvitetään tapauskohtaisesti. Yrityksille kanavoituu tukea eri lähteistä ja tuen suuruus vaihtelee työllistettävän nuoren taitojen mukaan. Yritysten kokonaiskustannus rajautuu työnohjaukseen ja enintään sosiaalikulujen suuruiseen kuluun.

Lisätietoja:

Maria Juurikka, palvelusektorin asiamies