Kasvua vauhdittava delegaatio Kiinaan ylijohtaja Savolaisen johdolla

09.04.2018

Asiantuntijadelegaatio osallistuu Kiinan ja ASEAN maiden Matkailufoorumiin Hainanin Boaossa Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla.

Matkailualan toimijoista koostuva delegaatio matkaa ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla viikonvaihteessa Kiinan Hainaniin vauhdittamaan matkailuun, elinkeinoihin ja kulttuuriin liittyvää yhteistyötä Kiinan ja Kaakkois-Aasian alueella.

Ryhmä osallistuu Hainanin maakunnan kutsumaan ASEAN-maiden 40 kuvernöörin ja paikallishallinon edustajan kansainväliseen Matkailufoorumiin Boaossa. Ylijohtaja Savolainen esittelee foorumissa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetta, matkailua, investointeja ja elinkeino- ja työvoimakysymyksiä.

"Matkalla edistetään mahdollisuuksia kasvavalle koulutusviennille, leirikouluille sekä luodaan pohjaa Kajaanin, Kuusamon ja Oulun lentokenttien kautta tapahtuvalle lentomatkailulle, näkee ylijohtaja Savolainen.

Matkan aikana ryhmän edustajat käyvät keskusteluja matkailuhallinnon, matkailutoimijoiden, kaupallisten kumppaneiden ja lentoyhtiön kanssa. Tutustumiskohteina ovat lisäksi terveysmatkailun pilottialue, luonnonmukaisen viljelyn projekti ja aluesuunnittelusta kertova näyttely. Ryhmä tapaa myös Hainanin maakunnan hallinnon edustajia.

Isännille ja kansainväliselle yleisölle esitellään laajasti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun matkailuelinkeinon vetovoimaisimpia kohteita, kuten mukana olevia Rokua UNESCO Global Geoparkia, Ruka - Kuusamoa, Syöte - Pudasjärveä ja Vuokatti - Hossa - Ukkohalla - Paljakkaa eli Kainuun Wild Taigaa.

Lisäksi kansainvälisiä toimijoita kutsutaan mukaan Kuusamon Rukalla syksyllä pidettävään "World BioEconomy Foorumiin" tutustumaan EU:n uudistuvaan biotalousstrategiaan.

Vierailu tapahtuu Hainanin maakunnan maaherran Xiaoming Shenin kutsumana. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämät alueiden väliset yhteistyösuhteet Hainanin maakuntaan luotiin jo vuonna 2002 Oulun Lääninhallituksen, Oulun yliopiston ja eri kumppaneiden kesken.

"Tällä yhteistyöllä luodaan uutta kasvupohjaa matkailulle, koulutusviennille, investoinneille ja opiskelija-, tutkija- sekä kulttuurivaihdolle", jatkaa ylijohtaja Savolainen.

Lisätietoja:
Ylijohtaja Terttu Savolainen, terttu.savolainen@avi.fi +358 50 583 9912
Viestintäpäällikkö Alpo Merilä, alpo.merila@avi.fi +358 50 396 1466

Delegaatio koostuu matkailutoimijoiden, Kainuun maakunnan, Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ja Oulun kauppakamarin edustajista:

Rokua UNESCO Global Geopark, Rokua säätiö, Kyösti Juujärvi kyosti.juujarvi@utajarvi.fi, +358 500 58 6152
Kuusamon kaupunki, Jouko Manninen,
jouko.manninen@kuusamo.fi, +358 44 505 4639
Kainuun Liitto, Kainuun Etu Oy, Tuomo Tahvanainen, tuomo.tahvanainen@kainuunetu.fi, +358 44 551 4585
Pudasjärven kaupunki, Tuomi-Tuulia Ervasti,
Tuomi-Tuulia.Ervasti@pudasjarvi.fi, +358 50 434 2117