Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä EnglishSuomi

Piristynyt taloustilanne näkyy kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa

15.02.2018

Kohentunut taloustilanne näkyy Oulun kauppakamarin toiminta-alueen yrityksissä myös kesän työntekijärintamalla. Alueen yritykset ottavat tulevana kesänä reilusti enemmän kesätyöntekijöitä kuin viime vuonna. Asia selviää Oulun kauppakamarin teettämästä kyselystä.

Kyselyn vastaajista 18,8 % ilmoittaa palkkaavansa kesätyöntekijöitä enemmän tulevana kesänä kuin viime vuonna ja 74,4 % aikoo palkata yhtä paljon kesätyöntekijöitä kuin viime vuonna. Vain 6,8% vastaajista aikoo palkata vähemmän kesätyöntekijöitä.

 

Kysely toteutettiin Oulun kauppakamarin koko toiminta-alueella eli Oulun seudulla, Kainuussa, Raahen seudulla, Kalajokilaaksossa ja Koillismaalla. Valtaosa vastaajista (65,8%) oli Oulun seudulta.

Yli puolet vastaajista näkee taloussuhdanteen vaikuttaneen myönteisesti kesätyöntekijöiden rekrytointiin.

Oulun kauppakamarin palvelusektorin asiamies Maria Juurikka näkee tilanteen positiivisena indikaattorina koko toiminta-alueen kehityksestä:

- Kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa näkyy varmasti talouden yleinen tilanne. Yritykset ovat pitkin viime syksyä rekrytoineet työntekijöitä ja sama paine näkyy myös kesätyöntekijätarpeessa. Palvelut ja teollisuus rekrytoivat paljon kesätyöntekijöitä. Näillä aloilla työt eivät seiso kesälläkään. Myös rakennusala rekrytoi paljon kesätyöntekijöitä ja usein talo- ja maanrakennustyömaille tarvitaan kesällä jopa enemmän työvoimaa kuin ympärivuotisesti.

Kyselyn vastaajista 34,2% toimii palvelusektorilla. Eniten kesätyöpaikkoja on kyselyn mukaan tarjolla ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa opiskeleville.

Vastaajista peräti 43,8% ilmoitti, että rekrytoitava on löytynyt henkilöstön verkostoista. Vastaajista 45,8% ilmoitti hyödyntävänsä avoimia hakemuksia ja yhteydenottoja.

Oulun kauppakamari kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita jäsenyrityksiä, jotka pystyvät tarjoamaan kesätyöpaikkoja nuorille ja toivoo, että vielä harkitsevatkin pystyisivät töitä tarjoamaan.

- Viime vuoden tapaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa suurin osa kesätyöpaikoista syntyy palvelualoille. Monissa yrityksissä kesäntyöntekijöitä on jo valittu. Kesätöitä kannattaa kuitenkin vielä hakea, sillä monet yritykset tekevät päätöksiä kesätyöntekijöistä pitkin kevättä. Hiihtoloma on perinteisesti ollut vielä hyvä aika käydä näyttäytymässä tulevassa kesätyöpaikassa, korostaa Juurikka.

Vuonna 1918 perustetun Oulun kauppakamarin missiona on edistää elinkeinoelämän yhteisiä toimintaedellytyksiä sekä tarjota koulutus- ja kehittämispalveluita. Yli 1400 jäsenyrityksen Oulun kauppakamarin visiona on olla keskeisin vaikuttaja ja halutuin yhteistyökumppani Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa elinkeinopolitiikassa. Toiminnan tuloksena yritysten toimintaympäristö kehittyy jatkuvasti kilpailukykyisemmäksi. Oulun kauppakamarin 100-vuotisjuhlat huipentuvat 17.5. JuhlaForumiin ja JuhlaGaalaan.

Kyselyn tulokset

Lisätietoja:

Maria Juurikka

Oulun kauppakamarin palvelusektorin asiamies, Kalajokilaakson kauppakamariosaston asiamies ja Koillismaan kauppakamariosaston asiamies

Puh. 050 9190 576

Email: maria.juurikka@chamber.fi

 

Jaa: