Mika Kulju Oulun kauppakamarin viestintäpäälliköksi

30.11.2017

Oulun kauppakamarin viestintäpäälliköksi on valittu Mika Kulju (48). Hänen tehtävänään on ensisijaisesti juhlavuoden viestinnän suunnittelu ja koordinointi. Kulju aloitti työssään 17. marraskuuta.

"Olen todella motivoitunut tähän työhön, sillä Oulun kauppakamari tarjoaa harvinaisen hienon toimintaympäristön laajoine verkostoineen. Lisäksi juhlavuosi 2018 kiinnostaa minua suuresti, sillä olen tehnyt viestintäkonsultin uran lisäksi pitkän päivätyön myös historiantutkijana", kertoo Kulju.

Mika Kulju on koulutukseltaan filosofian maisteri (Oulun yliopisto, Suomen ja Skandinavian historia). Hän aloitti mediauransa journalistina vuonna 1995 ja siirtyi yritysviestinnän konsultiksi vuonna 2005. Nykyään yritysviestintään keskittyvän perheyrityksensä Media-Arena Oy:n Kulju perusti vuonna 1997. Lisäksi hän on valmennusyritys Maratonseikkailut Oy:n toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Uransa aikana Kulju on työskennellyt sanomalehtien, radion, television ja sosiaalisen median parissa. Hän on tehnyt myös tietokirjoja vuodesta 1997 lähtien. Kuljun tuotantoon kuuluu sotahistorian teoksia, elämäkertoja, yrityshistoriikkeja ja urheilukirjoja, joita on käännetty kuudelle eri kielelle.

Oulun kauppakamari käynnisti 100-vuotisjuhlansa marraskuun 29. pidetyssä syyskokouksessa. Juhlavuoden teemana on "100 vuotta tulevaisuutta". Juhlavuoden päätapahtuma on ensi kevään JuhlaForum 17.5.2018. Sen yhteydessä julkistetaan Pohjois-Suomen elinkeinoelämän ja kauppakamaritoiminnan satavuotistaipaleen historiateos Pohjoisen elinkeinoelämän asialla.