Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi
9/2015 #jäsentiedote

Yritykset otettava mukaan ammatillisen koulutuksen uudistamiseen

| Yritystietoa

Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa on kyse historiallisesta reformista. Siinä on ehdottomasti kuultava myös yrityksiä, ja ottaa yritykset mukaan yhteistyöhön oppilaitosten kanssa.

Tavoitteena on parantaa ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyyttä, siirtyä rahoituksessa tulosperusteiseen suuntaan, yksinkertaistaa tutkintorakennetta sekä purkaa sääntelyä. Yrityksiä askarruttavat työpaikalle siirtyvän koulutuksen kustannukset, miten oppilaitokset osallistuvat ohjaukseen ja arviointiin sekä miten opiskelijan ohjaus käytännössä tapahtuu.

Lue lisää >

Ammattibarometri netissä - työllistymisen näkymät eri ammateissa

| Yritystietoa

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Ammattibarometri laaditaan kolme kertaa vuodessa: helmikuussa, kesäkuussa ja lokakuussa.

Lue lisää >

Kauppojen aukioloajat vapautuvat, poikkeuslupakäytäntö jää historiaan

| Yritystietoa


Oulun kauppakamari on hakenut syksyllä toimialueensa kauppa- ja matkailukeskittymien vähittäiskauppaliikkeille poikkeuslupaa aukioloon jokaiselle päivälle 31.10.2015-31.12.2018.

Lue lisää >

Puhujaksi päättäjätapahtumaan Oulussa?

| Yritystietoa

Tuottavamman työn kehitystä Suomessa edistävä Tulevaisuuden työpaikat -organisaatio järjestää yhteistyössä Oulun Kauppakamarin kanssa päättäjätapahtuman, johon tarjoamme sinulle mahdollisuutta tulla puhumaan.

Lue lisää >

Anna joululahjaksi hyvinvointia ja kasvua Pohjois-Suomeen!

| Yritystietoa

Tue yhteistä tulevaisuuttamme tekemällä joululahjoitus tieteen hyväksi. Ohjaamalla joulumuistamisiin varatut rahat tutkimukselle ja koulutukselle yrityksesi voi tehdä tärkeän sijoituksen tulevaisuuteen. Lahjoitusvaroin tuetaan Oulun yliopiston huippututkimusta, joka mahdollistaa uudet innovaatiot ja sitä kautta kasvavan kilpailukyvyn ja lisääntyvät työpaikat.

Lue lisää >

Taksilupien kuntakohtaiset enimmäismäärät 2016

| Yritystietoa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tehnyt päätöksen taksilupien kuntakohtaisista enimmäismääristä Pohjois- Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella vuonna 2016.

Lue lisää >