Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi
9/2015 #jäsentiedote

Syksyn isoista haasteista ja kiireistä joulun rauhaan ja uuteen vuoteen

15.12.15 | Pääkirjoitus

Syksyä kun miettii taaksepäin, niin on sitä taas sattunut ja tapahtunut. Globaalisti on nähty valtava terrorismia pakeneva kansanvaellus Euroopassa turvapaikan hakijoiden aikaansaamana. Tähän on reagoitu Euroopan maissa avun antamisesta haasteen kasvaessa aitojen rakentamiseen. Tilanteen vaikeutuessa ovat spekuloinnit vapaan liikkumisen ja Schengen-sopimuksen tulevaisuudestakin käynnistyneet. 

Lue lisää >

Rytminmuutos Kauppakamarin omassa toiminnassa

15.12.15 | Kauppakamariasiaa

Ensi vuoden painopisteinä kauppakamarin toiminnassa on pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kirittäminen, energiaomavaraisuuden parantaminen, luonnonvarojen hyödyntämisen lisääminen ja matkailun edistäminen. Omassa toiminnassaan Kauppakamari tekee rytminmuutoksen yhdistämällä koulutuspalvelut osaksi jäsenpalveluita.

Lue lisää >

8.2.2016 Tavoitteet kasvuksi -talousseminaari, Ylivieska

15.12.15 | Ajankohtaista alueilla

 

Miten muutat kasvutavoitteesi kasvuksi? Seminaarissa on asiaa taloudesta, kasvusta, investoinneista, menestyksestä, mahdollisuuksiin tarttumisesta ja työstä. Tule kuuntelemaan asiantuntijoita ja osallistumaan keskusteluun - sinunkin yrityksesi on vain askeleen päässä kasvusta!

Lue lisää >

Safe Harbor no longer Safe – Henkilötietojen siirto USA:han – what to do?

15.12.15 | Lakiasiat

EU-tuomioistuin antoi 6.10.2015 tuomion, jolla katsottiin mitättömäksi ns Safe harbor – järjestelmä. Safe harbor –järjestelmä on ollut voimassa yli 15 vuoden ajan ja mahdollistanut sujuvasti eurooppalaisten henkilötietojen siirron USA:han, jos vastaanottava yhdysvaltalainen yritys oli liittynyt Safe harbor -järjestelmään ja sitoutunut noudattamaan sen tietosuojavaatimuksia. Järjestelmä on ollut erittäin keskeinen työkalu, jolla on mahdollistettu henkilötietojen käsittelyä edellyttävä liiketoiminta USA:n ja EU:n välillä. Tämä järjestely on ollut erittäin yleinen ja sen mukaisesti on toiminut yli 4.000 yritystä – kuten esimerkiksi Google, Microsoft, Twitter ja Amazon.

Lue lisää >

Kouluttaudu keväällä 2016!

15.12.15 | Koulutus

 

Kevään koulutuskausi käynnistyy tammikuussa. Ensimmäiset koulutustilaisuudet ovat 28.1. käynnistyvä Hyväksytty Hallituksen Jäsen (HHJ) –kurssi ja samana päivänä järjestettävä Tilinpäätös, veroilmoitus ja verotuksen toimittaminen –koulutus. Tammikuussa käynnistyvälle HHJ-kurssille on enää muutama paikka jäljellä – toimi nopeasti! Tervetuloa mukaan!

Lue lisää >

Yritykset otettava mukaan ammatillisen koulutuksen uudistamiseen

15.12.15 | Yritystietoa

Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa on kyse historiallisesta reformista. Siinä on ehdottomasti kuultava myös yrityksiä, ja ottaa yritykset mukaan yhteistyöhön oppilaitosten kanssa.

Tavoitteena on parantaa ammatillisen koulutuksen työelämälähtöisyyttä, siirtyä rahoituksessa tulosperusteiseen suuntaan, yksinkertaistaa tutkintorakennetta sekä purkaa sääntelyä. Yrityksiä askarruttavat työpaikalle siirtyvän koulutuksen kustannukset, miten oppilaitokset osallistuvat ohjaukseen ja arviointiin sekä miten opiskelijan ohjaus käytännössä tapahtuu.

Lue lisää >