Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa EnglishSuomi
5/2016 #jäsentiedote

Kauppakamarin veropäivä 2016, Ylivieskassa, Oulussa ja Kajaanissa

Kauppakamarin veropäivässä saat tuttuun tapaan tuoreimmat tiedot verotuksen ja kirjanpidon muutoksista! Järjestämme Veropäivän 21.11. Ylivieskassa, 22.11. Oulussa ja 2.12. Kajaanissa.

Verotuksessa tapahtuu paljon: Verotusmenettelyjen uudistukset vaikuttavat verotuksen muutoksenhaku- ja oikaisuaikoihin sekä oma-aloitteisten verojen veronkorotuksiin. Hallitusohjelman toimeenpano etenee ja ensi vuonna tulevat voimaan yrittäjävähennys, metsälahjavähennys, perintö- ja lahjaverolain uudistukset sekä maksuperusteinen arvonlisävero. Verolakien tulkinta päivittyy myös oikeuskäytännön myötä.

Uusi kirjanpitolaki tulee pakollisena sovellettavaksi 31.12.2016 päättyviltä tilikausilta. Kaikkia kirjanpitovelvollisia koskevia muutoksia sisältyy niin arvostus-, jaksotus- kuin menetelmäkysymyksiin. Mikro- ja pienyritysten huojennukset ja niihin liittyvät käytännön seuraukset tiedonannossa ovat moninaisia. Kirjanpitolautakunta on ohjeistanut käytäntöön soveltamista sekä lausunnoin että yleisohjein.

Asiantuntijoina toimivat KTM, verojohtaja Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamari ja KTL, veroasiantuntija Risto Walden, Bilanssi Oy. Ann-Mari Kemell työskentelee Keskuskauppakamarissa verotuksesta vastaavana johtajana. Hän tuntee Suomen verojärjestelmän sekä yritysverotuksen kiemurat läpikotaisin. Ann-Mari on aiemmin työskennellyt monipuolisissa verotukseen liittyvissä asiantuntijatehtävissä sekä valtiovarainministeriössä että Verohallinnossa.

Risto Walden on innostava ja energinen luennoitsija, joka toimii verotuksen ja tilinpäätöksen asiantuntijana Bilanssi Oy:ssä. Hän kuuluu Suomen eturivin asiantuntijoihin kirjanpidollisella ja verotuksellisella osaamisellaan ja on kirjoittanut useita teemaan liittyviä kirjoja ja artikkeleita. Walden on aiemmin työskennellyt Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Verohallinnossa.

Ohjelma:

Verotuksen viimeaikaista oikeuskäytäntöä
• Veronkorotus
• Veron kiertäminen
• Palkkaa vai työkorvausta?
• Perintö- ja lahjavero
• Arvonlisävero
Ann-Mari Kemell, Keskuskauppakamari

Osallistumismaksu: Jäsenetuhinta 390 € + alv 24 %, normaalihinta 490 € + alv 24 %