Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi
4/2017 #jäsentiedote

Nyt eteen ja ylös vahvasti – entä 2018?

01.09.17 | Pääkirjoitus

Talous menee eteen ja ylös eli oikeaan suuntaan. Tuoreet budjettiriihen päätökset tukevat kehityssuuntaa. Syksyllä ovat edessä palkkakierrokset - toivottavasti näistä neuvotteluista tulee positiivista kerrottavaa satavuotiaan Suomen kilpailukyvylle?! Talousennusteet ennen näitä neuvotteluita vuoden 2018 kehitykselle ovat kohtuullisen hyviä ja hallituksen budjettiriihessä palkansaajien verotusta ei kiristetty.

Lue lisää >

Historia ja tulevaisuus kohtasivat kauppakamarin juhlaseminaarissa – Katso kuvat!

01.09.17 | Kauppakamariasiaa

 

Lue lisää >

Raahen talousalueella kasvaa asukasluvut, raskas liikenne, henkilöliikenne ja ammattikorkeakoulutus

01.09.17 | Ajankohtaista alueilta

Raahen Kauppakamariosaston alueella toimivat seutukunnat ovat onnistuneet parantamaan vetovoimaansa. Viime vuonna Siikalatvan seutukunta lisäsi asukasmääräänsä ja tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla myös Raahen seutukunta kasvatti väkimääräänsä 137 asukkaalla.

Lue lisää >

Muutoksia rakennusyhtiöiden kirjanpitoon

01.09.17 | Lakiasiat

Kirjanpitolautakunta on julkaissut 5.6.2017 yleisohjeen joka muuttaa perustajaurakoinnin käsittelyä tilinpäätöksessä. Ohje korvaa aiemman 17.1.2006 annetun perustajaurakointia koskevan yleisohjeen. Uudessa yleisohjeessa on huomioitu uuden kirjanpitolain ja kirjanpitoasetuksen tuomat vaikutukset. Aiempi yleisohje on useissa tilanteissa johtanut siihen, että kirjanpidon ja elinkeinoverotuksen ratkaisut esimerkiksi tulon jaksottamisessa ja omaisuuden arvostamisessa poikkeavat väliaikaisesti toisistaan.

Lue lisää >

Siirtyminen Euroopan Unionin yleisten alkuperätodistusten käyttöön vähitellen 1.9.2017 alkaen

01.09.17 | Kansainvälisiä asioita

Suomalaiset kauppakamarit ottavat Euroopan unionin yleisen alkuperälomakkeen käyttöön vähitellen 1.9.2017 alkaen. Euroopan unionin ja Euroopan yhteisön yleistä alkuperälomaketta voidaan käyttää rinnastusten 1.5.2019 asti, mutta siirtymistä Euroopan unionin yleisen alkuperälomakkeen käyttöön suositellaan 1.9.2017 alkaen.

Lue lisää >

Uudet tietosuoja-säännökset tulevat - valmistaudu ajoissa! Koulutuksia kolmella eri paikkakunnalla!

01.09.17 | Koulutus

Keväällä 2018 voimaan astuva EU:n tietosuoja-asetus tulee lisäämään yritysten omaa vastuuta. Tulossa ovat myös täysin uudet sanktiot velvoitteiden laiminlyönnistä. Sakot ovat suuria, sillä enimmäismäärät ovat 20 miljoonaa euroa tai 4 prosenttia yrityksen edeltävän tilikauden vuotuisesta globaalista kokonaisliikevaihdosta.

Lue lisää >