Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi
3/2016 #jäsentiedote

Lisää kauppaa!

04.05.16 | Pääkirjoitus

Kauppakamarin strategian otsikko on "Lisää kauppaa".

Tätä tavoitetta vauhditetaan valtiovallan suuntaan hallitusohjelman kirittämisellä ja tuloksiakin on saatu aikaan mm. kaupan aukioloaikojen vapauttamisella, alueelle päätettyjen liikenneinvestointien (VT 22, VT8, VT4 ja VT5 Etelä-Savossa) kautta sekä byrokratian purkutalkoiden kautta. Kauppakamariryhmä on aktiivinen myös sote-rakennemuutoksen osalta ja tavoitteena on tehdä palveluihin suurempi valinnanvapaus loppukäyttäjille sekä yksityisen sektorin tuoman osaamisen laajempi hyödyntäminen palveluiden tuottamisessa. Kuntakohtaisesti lisää kauppaa pyritään saamaan aikaan aktivoimalla kuntia järjestämään eri sektoripalveluitaan enenevässä määrin monituottajamallilla teknisten palveluiden, ruokapalveluiden sekä lapsi- ja nuorisopalveluiden osalta. 

Lue lisää >


Kevätforum lähestyy! Vielä ehdit mukaan!

04.05.16 | Kauppakamariasiaa

 

Kevätforumissa kuullaan elinkeinoelämän vaikuttajia ja keskustellaan työn tekemisestä ja tulevaisuuden haasteista. Illallisella verkostoidutaan ja nautitaan hyvästä musiikista. Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää >


Muuttuiko yrityksesi tuotteen arvonlisäverokäsittely digitalisoinnin yhteydessä?

03.05.16 | Lakiasiat

Useilla toimialoilla haetaan uutta kasvua ja laajennetaan liiketoimintaa digitalisaation avulla. Mitä muutos tarkoittaa arvonlisäverotuksen näkökulmasta? Välttämättä digitalisointi ei muuta mitään ja tuotteen arvonlisäverokäsittely voi pysyä edelleen samana, mutta entä jos ei pysykään?

Lue lisää >


Kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen tyypilliset riskitilanteet

04.05.16 | Koulutus

 

Koulutuksessa käsitellään tyypillisiä kansainvälisen kaupan arvonlisäverotuksen riskitilanteita sekä tapoja hallinnoida ja välttää em. riskejä. Käsiteltävänä ovat niin tavara- kuin palvelukaupan tulkintakysymykset. Tervetuloa päivittämään tietosi!

Lue lisää >


Tavarantarkastaja apuna riitatilanteessa

04.05.16 | Yritystietoa

Mikä neuvoksi, jos leipomoon asennettu tuotantolinja ei toimikaan tilauksen mukaisesti? Mitä tehdä, jos yritykseltä kylpyhuoneremontin tilannut asiakas on sitä mieltä, että laatoitus hammastaa liikaa? Kuka voisi määritellä kuljetusyrittäjän kaluston käyvän arvon?

Lue lisää >


EY:n yrittäjäkilpailu 2016 on käynnissä!

04.05.16 | Yritystietoa

 

EY Entrepreneur of the Year on pisimpään toiminut ja maantieteellisesti laajin yrittäjäkilpailu. Siihen osallistuu vuosittain tuhansia yrittäjiä yli 60 eri maassa kaikilla mantereilla. Suomessa EY on järjestänyt kilpailun vuodesta 2003 lähtien. 

Lue lisää >


Uusien jäsenten kahvit Oulussa ja Raahessa

04.05.16 | Kauppakamariasiaa

Toivotamme uudet jäsenet tervetulleiksi tutustumaan Oulun kauppakamarin toimintaan sekä verkostoitumaan muiden jäsenten kanssa. Tutustumalla toisiimme, saamme kaikki enemmän hyötyä yhteistyöstämme!

20.05.2016 Oulu
31.05.2016 Raahe


Oma passi hevosille ja bändikamoille

04.05.16 | Kansainvälisiä asioita

 

Oletko koskaan miettinyt, miten kansainväliset hevostapahtumat, taidenäyttelyt, musiikkikiertueet tai urheilukilpailut järjestetään? Kun matkustaa maasta toiseen ammatinharjoittamisvälineiden kanssa, on kiinnitettävä erityistä huomiota tavarankulun sujuvuuteen.

Lue lisää >