Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa EnglishSuomi
2/2017 #jäsentiedote

Vienti Kazakstaniin helpottuu ATA carnet -järjestelmän ansiosta

| Kansainvälisiä asioita

Kazakstan on ilmoittanut liittyvänsä ATA carnet -järjestelmään 1.4.2017. ATA carnet on kansainvälinen tulliasiakirja, jonka avulla tavaroita voidaan viedä tulli- ja verovapaasti ATA-sopimukseen liittyneisiin maihin. Kazakstanin liittyminen ATA-järjestelmään helpottaa merkittävästi kazakstanilaisten ja suomalaisten yritysten välistä kaupallista toimintaa.

Lue lisää >

Ruotsin kokemukset auttavat Suomea omaksumaan parhaat sote-mallit

| Kansainvälisiä asioita

Sote-uudistuksesta käydään vilkasta keskustelua. Viimeksi on julkisuuteen tuotu väitteitä, että uudistus olisi Ruotsissa epäsuosittu ja epäonnistunut. Ideologiset näkemykset värittävät keskustelua, ja julkisuuteen on nyt syntynyt vääristynyt kuva Ruotsin kokemuksista.

Lue lisää >

Kauppakamarit: Kaupankäynnin sujuvuus turvattava Brexitissä

| Kansainvälisiä asioita

Britannian EU-ero huolestuttaa suomalaisia yrityksiä. Ne pelkäävät viennin ja tuonnin brittien kanssa vaikeutuvan. Samoin työntekijöiden ja opiskelijoiden liikkuvuutta maiden kesken saatetaan rajoittaa. Tämä ei palvele suomalaisten yritysten, niiden työntekijöiden tai tulevien työntekijöiden kuten opiskelijoiden intressejä. Suomen elinkeinoelämä suhtautuukin hyvin käytännönläheisesti Brexit-järjestelyihin. Kaupankäynnin toivotaan sujuvan ongelmattomasti kaikissa olosuhteissa ja ratkaisuissa.

Lue lisää >