Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi
2/2016 #jäsentiedote

Ajankohtaista rembursseista

Tiedätkö, mistä asioista remburssimaailmassa puhutaan tänään? Mitä ovat muuttuneet käytännöt? Entä tiedätkö, millaista uudenlaista ajattelua uusitut ISBP-ohjeet ovat tuoneet remburssimaailmaan? Tule kuulemaan asiantuntijan neuvot ja päivittämään osaamistasi!

Asiantuntijana toimii Trade Finance Specialist Leila Heikkinen, Pohjola Bank Oyj. Hän on myös Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) pankkiteknisen valiokunnan jäsen.

Mistä remburssimaailmassa puhutaan tänään?
-Katsaus ajankohtaisiin aiheisiin; Pankkien ja yritysten muuttunut toimintaympäristö; mitä yrityksen pitää tietää, välty ikäviltä yllätyksiltä ja tule päivittämään tietosi

  • Regulaatioympäristö; tunne asiakkaasi (KYC) ja rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen (AML)
  • Sanktiot; Eu:n ja Ofacin asettamat pakotteet esim. Venäjä, Iran; mikä tilanne on tänään? Entä miten sanktiot näkyvät rembursseissa?

Muuttuneet remburssikäytännöt
- Jos teet asiakirjoja tyyliin ´näin on aina tehty´ ja mietit edelleen pilkun paikkaa asiakirjoissa, niin tule kuulemaan kuinka paljon helpommalla voit päästä! 

  • ISBP (International Standard Banking Practice) on tuonut uudenlaista ajattelua remburssimaailmaan ja selkeyttänyt monia asioita
  • Remburssin muutokset – usein viejä pyytää remburssiin muutoksen, jota ei tarvittaisi ja toisaalta jättää pyytämättä muutoksen, joka ehdottomasti tarvitaan.
  • Millaisia tulkintoja ICC Banking Commission on tehnyt viime vuosina remburssiehdoista/asiakirjoista?