Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa EnglishSuomi
2/2016 #jäsentiedote

Vuoden kouluttaja 2015 innostaa talousteemoihin

Kauppakamarit ovat nimenneet KTT, DI Toivo Kosken kauppakamarin vuoden 2015 kouluttajaksi. KTT Toivo Koski kouluttaa yritysjohtoa ja asiantuntijoita mm. strategisesta talousjohtamisesta sekä taloudellisten riskien hallinnasta Kauppakamareissa ympäri Suomen.

Tulosakatemia-yrityksensä kautta koulutuksia tekevä Koski on kokenut yritysammattilainen, joka on ollut kärkijoukoissa kehittämässä kauppakamareiden koulutustarjontaa digitaaliseen suuntaan. Koski tunnetaan pk-yritysten rahoituksen, kasvun sekä liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijana. Akateemisen uran lisäksi Koskella on yli 20 vuoden yrittäjäkokemus ja hän on osakkaana tai hallituksen jäsenenä useassa menestyvässä yrityksessä.

"Toivo Kosken valinnan taustalla on hänen kykynsä esittää monimutkaisetkin asiat käytännönläheisesti ja innostavasti. Hänen koulutuksissaan yhdistyy sekä huikea käytännön kokemus että teoriaosaaminen. Asiakaspalautteet ovat poikkeuksetta olleet erittäin myönteisiä", kommentoi Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Riina Lipponen.

Koulutuksiin osallistuneet ovat kiitelleet Kosken kykyä innostaa muita sekä tehdä kuivaksi mielletyistä aiheista eläviä ja kiinnostavia.

"Vetää nöyräksi, että osallistujat ovat antaneet näin hyvää palautetta. He edustavat yritysten johtoa ja ovat fiksuja ihmisiä. Koulutuksissa saan olla heidän kanssaan sparraajana", Toivo Koski sanoo.

Kosken mukaan kouluttajana itsekin kehittyy voimakkaasti, kun on vuorovaikutuksessa tuhansien ihmisten kanssa vuosittain. "Omat ajatuksetkin tulee testattua moneen kertaan, koska palaute tulee samantien. Se tekee tästä työstä mukavaa", Koski kertoo.

Koulutuksissa on tärkeää vuorovaikutus, korostaa Koski. "Välillä syntyy näkemyseroja ja keskustelua, mutta tärkeää on, että kommunikaatio pelaa hyvin."

Kauppakamarit ovat Suomen merkittävimpiä yrityksille suunnatun koulutuksen tarjoajia. Alueelliset kauppakamarit tarjoavat koulutusta yritystoimintaan liittyvistä aiheista, kuten verotuksesta, johtamisesta, lainsäädännöstä, taloushallinnosta ja markkinoinnista.