Seuraa meitä: Twitterissä Facebookissa EnglishSuomi
2/2016 #jäsentiedote

Digiosaajat Saksaan – ja maailmanmarkkinoille

Keskuskauppakamari, Saksan teollisuus- ja kauppakamarien kattojärjestö DIHK ja Saksalais-Suomalainen Kauppakamari ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen maiden välisen digitalisaatiokumppanuuden perustamisesta 4.3.2016.

Saksalais-suomalainen digitalisaatiokumppanuus avaa suomalaisille yrityksille tien Euroopan suurimmalle markkina-alueelle. Monivuotinen ohjelma tuo toteutuessaan eri alojen digitalisaatio-osaajat yhteen, auttaa solmimaan suoria liikeyhteyksiä yritysten välillä ja kehittämään yhdessä tuotekokonaisuuksia maailmanmarkkinoille. Kumppanuus keskittyy alkuvaiheessa teollisen internetin, automaation ja robotiikan, ympäristöteknologian sekä sähköisen terveydenhuollon ratkaisuihin. Sopimuksen allekirjoittivat DIHK:n varapääjohtaja Volker Treier, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä ja Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin toimitusjohtaja Dagmar Ossenbrink.

Digitalisaatiokumppanuus käsittää useita projekteja ja aloitteita ja ne organisoidaan Saksan ja Suomen vienninedistämisorganisaatioiden, teollisuusjärjestöjen ja alueellisten toimijoiden strategisten kumppanuuksien avulla.

Lisätietoja:

Jan Feller
Varatoimitusjohtaja
jan.feller(at)dfhk.fi

Oulun kauppakamari ja Saksalais-Suomalainen kauppakamari järjestävät Fact Finding-tilaisuuden Pohjoinen Teollisuus-tapahtuman yhteydessä Oulussa 26.5.2016. Kutsu ja ilmoittautuminen julkistetaan huhtikuun aikana Oulun kauppakamarin kotisivulla https://www.oulunkauppakamari.fi/?58