Seuraa meitä: Facebookissa LinkedIn:ssä Twitterissä Instagramissa EnglishSuomi
2/2016 #jäsentiedote

Kehysriihestä on saatava rahoitus Valtatie 4 kunnostamiseksi

31.03.16 | Pääkirjoitus

Olen seurannut Kalevan uutisia Valtatie 4:n onnettomuuksista Oulun ja Kemin välillä. Joulukuusta alkaen tieosuudella on tapahtunut 6 vakavaa liikenneonnettomuutta, joissa ihmisiä on kuollut ja usein myös koko liikenne on jouduttu laittamaan poikki ja ohjaamaan kiertotielle.

Valtatie 4 on Suomen halki Helsingistä Lahden, Jyväskylän, Oulun ja Rovaniemen kautta Utsjoelle johtava valtatie. Tie on yksi tärkeimmistä päätieyhteyksistä Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä, joka kerää tärkeiden poikittaisten raskaan liikenteen käyttämien syöttöväylien kautta merkittävän raskaan liikenteen määrän. Tie ei ole nykyisellään riittävä tällä liikennemäärälle. Valtatie 4 muodostaa arktisen liikenneyhteyden Ruotsiin, Norjaan ja Venäjälle. Erityisesti Tromssaan ja Finnmarkiin menevä kuljetusreitti on Suomelle tärkeä.

Lue lisää >

Tervetuloa Kevätforumiin 13.5.2016!

31.03.16 | Kauppakamariasiaa

 

Tule kuulemaan elinkeinoelämän vaikuttajia ja keskustelemaan työn tekemisestä ja tulevaisuuden haasteista. Illallisella verkostoidutaan ja nautitaan hyvästä musiikista. Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää >

Kainuun Suurhanke-info 06.04.2016

31.03.16 | Ajankohtaista alueilta

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista kuulumisista Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimala-hankkeesta sekä Terrafamen kaivostoiminnasta.

Lue lisää >

Sote-uudistus ei saa johtaa verotuksen kiristymiseen

31.03.16 | Yritystietoa

 

Sote-uudistus on päätetty rahoittaa valtiovetoisesti. Keskuskauppakamarin mukaan tärkeintä on, että kenenkään palkkatulon verotus ei kiristy. Verotuksesta vastaavan johtajan Ann-Mari Kemellin mukaan sote-uudistus tarjoaa hyvän mahdollisuuden jopa yksinkertaistaa nykyistä verojärjestelmää.

Lue lisää >

Huomioithan nämä jakaessasi varoja yhtiöstäsi

31.03.16 | Lakiasiat

Kevään ja kesän lähestyessä monessa yhtiössä ajankohtaiseksi tulee yhtiökokous ja osingonjaosta päättäminen. Vuoden 2014 alusta alkaen osinkoa jakavan yhtiön on tullut toimittaa ennakonpidätys luonnollisille henkilöille ja kuolinpesille jakamistaan osingoista. Osingon maksuajankohta on mahdollista määrittää erikseen jo osingonjaosta päätettäessä, mutta aina näin ei tehdä. On myös mahdollista, että osakkaat eivät välttämättä nosta osinkojaan yhtiöstä sovittuna ajankohta, jolloin osingon nosto siirtyy mahdollisesti seuraaville verovuosille. Tällöin yhtiön on mietittävä, milloin ennakonpidätys on toimitettava.

Lue lisää >

Ajankohtaisinta Johtamisen ja esimiestyön koulutusta keväällä 2016

31.03.16 | Koulutus

 

Inspiroidu Johtajaklubissa, kehitä hallitusosaamistasi HHJ- tai Puheenjohtajakurssilla ja ota johdon päätöksentekoon liittyvät laskentamenetelmät haltuun Controllerin valmennuspäivässä!

Lue lisää >

Maahanmuutto on mahdollisuus

31.03.16 | Kansainvälisiä asioita

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maahanmuuttajien potentiaalista työmarkkinoilla: osaamisesta, kansainvälistymisestä, maahanmuuton haasteista ja hyvistä käytänteistä. Maahanmuuttajissa on työkykyisiä ihmisiä, jotka haluavat tehdä työtä ja luoda uuden tulevaisuutensa Suomessa. Tähän tarvitaan työnteon mahdollistamista. Nopea kiinnittyminen yhteiskuntaan on paras tapa ehkäistä maahanmuuttajien syrjäytymistä ja saavuttaa kaikille paras lopputulos. Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti työnantajille.

Lue lisää >